3. kolo
27.08.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Méty mezi francouzskou smetánkou poprvé zvítězily. Clermont sestřelil gruzínský kanonýr

Hráči Mét si ve třetím kole Ligue 1 připsali první triumf v sezoně, když na hřišti Clermontu zvítězili 1:0. Domácí celek sice držel míč po většinu času na svých kopačkách, ale k ohrožení branky mu chyběla potřebná kreativita ve středu pole. Utkání tak rozhodl v 69. minutě Georges Mikautadze, jenž začal i v nejvyšší francouzské soutěži navazovat na minulou sezonu, ve které vsítil 23 ligových branek.

Jak Les Lanciers, tak Les Grenats se po dvou odehraných kolech nacházeli na chvostu tabulky a odděloval je jediný bod. Oba celky se navíc nemohly spolehnout na své defenzivy, které rovněž patřily k nejhorším v celé lize. V případě Clermontu se však po loňském konečném osmém místu očekávala výsledková vzpruha a posun směrem vzhůru. Nováček soutěže z Mét se k tomu jevil jako ideální soupeř.

Ke světlejším zítřkům za hostující tým mohl zavelet po chybě Moryho Diawa hned v úvodu prvního dějství Mikautadze. Ten na místo přihrávky lépe postavenému spoluhráči volil radši střelu, jež mířila daleko od levé tyče. Postupem času se osmělili také domácí, kteří půjčovali míč soupeři jen sporadicky. I přesto se šance rodily spíše na druhé straně. Aktivně hrající Mikautadze se zbavil dvou protihráčů, ale jeho přízemní projektil zlikvidoval v rozkleku Diawa.

Ani po přestávce nemohli hráči Clermontu najít recept na dobře zorganizovanou obranu soupeře. Neatraktivní střetnutí plné faulů a nepřesností rozčísl v 69. minutě Mikautadze. Ten využil podklouznutí Florenta Ogiera na polovině hřiště, posunul si balon do běhu a tváří v tvář Diawovi jej uklidil "za háčky”. Vyrovnání odmítl v samém závěru Alexandre Oukidja, který reflexivním zákrokem vykryl nebezpečnou standardku z dílny Muhammeda Chama.

Clermont tak souboj s nováčkem soutěže nezvládl a potřetí v sezoně prohrál. Dalším soupeřem mu bude 3. září Toulouse, Méty se ve stejný den střetnou s Reims.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mikautadze je super! Ještě že s ním Méty postoupily do Ligue1! Jinak by odešel do ligy bez Mét. A to si ho loni někde vyhlídli právě pro to, aby jim pomohl se vrátit zpět mezi elitu. A to se samozřejmě povedlo. Tu 1.ligu jim právě on vystřílel! A nyní se on i s jeho týmem společně radují! Ať žije Mikautadze, ať žijou Méty, ať žije FC Metz!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele