23. kolo
12.02.2023 13:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Zakaria Aboukhlal (© AFP)

Rennes odjíždí z Toulouse s nepořízenou

Téměř nic nenasvědčovalo tomu, že by o poháry bojující Les Rouges et Noirs měli padnout s klubem, v němž aktuálně post hlavního kouče zastává Philippe Montanier. Ovšem na tři inkasované góly se po změně stran už nepodařilo zareagovat, což pro bretaňský celek znamená třetí porážku z posledních čtyř duelů v rámci Ligue 1. Naopak TFC po postupu do čtvrtfinále Coupe de France slaví další úspěch.

V úvodní dvacetiminutovce rozhodně nešlo aktérům na hrací ploše upřít snahu, jenže ta k ničemu nevedla. Teprve potom musel poprvé vyrážet Maxime Dupé. Domácí jednička ve 28. minutě přes celé hřiště sledovala, kterak Rafael Ratão doklepává do odkryté svatyně poté, co se k němu odrazil balon, který Steve Mandanda po střele Farese Chaïbiho vyrazil jenom do tyče - 1:0.

Za 120 sekund Bruno Génésio nevěřil svým očím, protože Zacharia Aboukhlal využil toho, že muž v rukavicích míč zase nezkrotil podle svých představ - 2:0. Druhou z těchto vcelku laciných tref musel ještě posvětit videorozhodčí. Minuta sedmatřicátá přinesla spolupráci Aboukhlala s Thijsem Dallingou, který potřetí v zápase rozvlnil síť - 3:0. Do poločasového hvizdu se pokusili o korekci Désiré Doué a Jérémy Doku, jenž napálil břevno.

Deset minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky rozehráli hosté akci, kterou hráč s jedenáctkou na dresu, jenž předtím rozezvučil brankovou konstrukci, zakončil pobídkou před bránu, kterou si do vlastní brány srazil Anthony Rouault - 3:1. Záhy po rozehrávce pálil Doué a gólman Toulouse musel činit.

V 63. minutě vystřídal Denis Genreau kolegu Chaïbiho, který se postupně začal poněkud vytrácet. Krátce po svém nástupu na trávník mohl skórovat, kdyby necílil jen do tyče. Ve zbývající pasáži Rennes nedokázalo směrem dopředu prakticky vůbec nic vymyslet, takže si na konto připisuje sedmou porážku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele