31. kolo
14.04.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon se štěstím přehrál Toulouse

Ještě v 88. minutě panoval na Stadium Municipal na ukazateli skóre nerozhodný výsledek. Jenže následný vlastní gól rozhodnul o tom, že Les Gones nadále živí naději na evropské poháry, zatímco TFC může po patnácté prohře ze dvanácté příčky ještě klesnout.

Tým, který aktuálně vede Philippe Montanier, před tímto střetnutím inkasoval čtyřiapadesátkrát. Pouze tři mančafty Ligue 1 měli v tomto směru horší vizitku. Důvodem jsou i chyby v defenzivě. Jednu takovou předvedl už ve 4. minutě Denis Genreau, ale Rayan Cherki trestat nedokázal. Anthony Rouault si na zakončení věřil, leč ani jemu se nepovedlo.

V 18. minutě si musel Maxime Dupé poradit s tečovanou střelou, kterou jeho směrem vyslal Brazilec Jeffinho. Při dalším pokusu Cherki cílil do středu brány, takže skóre zůstalo neměnné. Rouault pak výtečně vystihnul přihrávku na Maxence Caquereta, jenž číhal ve výborné pozici. Po půlhodině hry pálil nebezpečně Spierings. Lopes celou situaci zvládnul.

Hned při protiútoku Jeffinho dal jasně najevo, ze které země pochází. Famózně, leč přitom nesmírně jednoduše, se obtočil kolem dvou protivníků, pro což neměl pochopení Gabriel Suazo a už ve vápně fauloval. Alexandre Lacazette pálil tvrdě, nicméně nepochybně mu pomohla skutečnost, že Dupé skákal na opačnou stranu, tj. po své levé ruce - 0:1.

Nutno dodat, že lyonský forvard se prosadil už podevatenácté, čímž na čele tabulky kanonýrů dorovnal Kyliana Mbappého a Jonathana Davida. Autor branky málem záhy přidal další. Po rohovém kopu a Tolissově prodloužení však hlavou ideálně netrefil. Na druhé straně barikády udeřilo. Branco van den Boomen předvedl parádní volej, který na čáře stojící Castello Lukeba odkopnul pouze k Zakariovi Aboukhlalovi, jenž po zemi z pěti metrů vyrovnal - 1:1. Do konce poločasu ještě Caqueret mířil nad.

Ve druhé půli se na dobrou možnost čekalo čtvrt hodiny. Thijs Dallinga pobídnul Warrena Kamanziho a ten se sklonil před brankářským uměním hostující jedničky, zrovna jako Rouault v 81. minutě. Ještě předtím skončila střela z první od Corentina Tolissa na břevně a Caqueret o kousek minul. Jenže potom si Cherki všimnul na zadní tyči Lacazetta a bránící Logan Costa velice smolně dopravil míč do vlastní brány - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele