17. kolo
01.01.2023 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Brecht Dejaegere (© AFP)

Toulouse vyzrálo na Ajaccio a ukončilo čtyřzápasovou sérii bez bodu

Lens, Monaco, Rennes a Marseille. To jsou názvy klubů, které byly nad síly borců ze Stadium Municipal. Teď se jim podařilo přehrát Ajaccio, které v týdnu sice vyhrálo nad Angers, ale o pár dnů později znovu potvrdilo, že příčky znamenající boj o udržení jen tak neopustí.

Hned v 9. minutě si zaběhnul za obranu Ado Onaiwo. Při pokusu o přelobování gólmana však balon netrefil. Za 120 sekund posunul Issiaga Sylla na Farese Chaïbiho, jehož rána z úhlu skončila pod břevnem. Bohužel pro většinu z šestadvaceti tisíc příznivců na stadionu tento zásah nemohl platit, jelikož mu předcházel faul.

Jenže TFC bylo dále při chuti a bezprostředně po uplynutí úvodní čtvrthodiny si mohl spravit chuť Onaiwo, kdyby nehlavičkoval vedle levé tyče. Sedmadvacetiletý Japonec pak dokázal po přihrávce od Rafaela Ratãa z hranice malého vápna překopnout zařízení! Zbývající pasáž úvodní pětačtyřicetiminutovky se dohrávala v poklidu.

Zato ta druhá začala pěkně zostra. Právě Rafael Ratão převzal na levé straně pokutového území míč od Brechta Dejaegereho a jeho přízemní střela levačkou zapadla přesně k pravé tyči - 1:0. Sudí Pierre Gaillouste ještě musel počkat na potvrzení od kolegy u videa, ale o ofsajd se skutečně nejednalo. Po hodině hry tedy mohla přijít pojistka.

Oba borci, kteří se podepsali pod první gól, si tentokrát role vyměnili. Takže po centru z levého křídla to byl Dejaegere, kdo si počíhal na zadní tyči a svým volejem dal výsledku jeho finální podobu - 2:0.

Chaïbiho zásah po kličce brankáři Leroyovi totiž nemohl být uznán pro ofsajd. Ani Rafael Ratão se svou další ranou na muže v rukavicích nevyzrál. Co se šancí týče, poslední slovo měl Sylla, jenž si určitě představoval, že vyprodukuje střelu s větší razancí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele