35. kolo
14.05.2023 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Troyes po porážce s Rennes druhým jistým sestupujícím

Estac potvrdil, že jej k přesunu o patro níž odsoudila do značné míry slabá produktivita při venkovních utkáních. V této statistice je horší pouze poslední Angers. Naopak Les Rouges et Noirs domácího prostředí pravidelně využívají k bodovému zisku, což dokázali i tentokrát. Pohárové umístění je stále ve hře.

Génésiova družina poprvé zahrozila v 10. minutě, když Gallonovu pozornost otestoval Jérémy Doku. V závěru otevírací čtvrt hodiny centroval od rohového praporku Benjamin Bourigeaud. Míč trefil do hlavy nic netušícího Arthura Theateho a tenhle odraz přinesl vedoucí gól - 1:0. Další fáze utkání přinesla na hrací plochu zklidnění.

Až po půl hodině hry Rominigue Kouamé fauloval ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány Lovro Majera, který se sám ujal exekuce nařízeného přímého kopu a o půl metru minul pravou tyč. V závěru prvního dějství se Bourigeuad pokusil sám zapsat do střelecké listiny, jenže na celkově pátou branku v ročníku si musel počkat až do druhého poločasu.

V něm se ovšem nejdříve připomněl autor jediného dosavadního zásahu utkání. Tentokrát však muže v rukavicích nepřelstil. Přesný nebyl ani Baptiste Santamaría, zatímco Benjamin Bourigeaud v 65. minutě po Dokuově pobídce uklízel do odkryté klece, čím napravil svoje několik sekund staré zaváhání, při kterém nechal vyniknout Gauthiera Gallona - 2:0.

Další vráska se na čele Patricka Kisnorba objevila už za 300 sekund. Po třech šťastných odrazech mohl z hranice malého vápna před vyběhnuvším brankářem skórovat Karl Toko Ekambi - 3:0. Kamerunský fotbalista z podobného místa zakončil i akci ze 74. minuty - 4:0. Od nepopulárního "bůra" uchránil svůj tým opět třicetiletý rodák z Nice, když v minutě pětaosmdesáté vychytal Theateho.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele