33. kolo
30.04.2023 15:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Jérémy Doku a Lovro Majer (© AFP)

Rennes otočilo přestřelkou se sestupujícím Angers a přiblížilo se k pohárové Evropě

Angers před tímto utkáním mělo jistý sestup do Ligue 2, protože v dosavadním průběhu získalo pouhých čtrnáct bodů a na šestnácté Nantes ztrácelo již nedostižných osmnáct bodů, ovšem na půdě jasného favorita předvedlo sympatický výkon a k bodovému zisku nemělo až tak daleko. Na půdě Rennes totiž vedlo a těsně před přestávkou srovnalo na 2:2, ale po změně stran rozhodl dvěma trefami o výhře favorita Jérémy Doku.

Domácí tak po nedávné porážce na půdě Montpellieru oživili naděje na pohárovou Evropu, neboť se v tabulce nacházejí na šestém místě s šestapadesáti body a za pátým Lille stále zaostávají o body tři. Naopak Angers už poslední dvacátou pozici jen těžko opustí, pět kol před koncem totiž má manko osmi bodů na Ajaccio s Troyes. Úvodní čtvrthodina nic zásadního nepřinesla, potě se z ničeho nic dostali do vedení hosté.

Brankář Mandanda ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil unikajícího Hunoua a rozhodčí Batta po konzultaci s VAR nařídil pokutový kop. K němu se postavil Nabil Bentaleb a nezaváhal, jelikož nekompromisně zavěsil pod břevno do protipohybu Mandanday. Stade však od této chvíle přidalo a za dalších šest minut vyrovnalo, neboť kanonýr Amine Gouiri si seběhl na hranici brankového území a přízemní centr Bourigeauda šikovně usměrnil do levého spodního růžku.

Rennes pak pálilo jednu velkou šanci za druhou, avšak zhruba deset minut před přestávkou otočilo vývoj. Obrovskou hrubku totiž vyrobil Cédric Hountondji, jenž chtěl vrátit míč zpět brankáři Bernardoni, nicméně si nevšiml, že ten je až příliš daleko od své branky, a prudkou střelou ho smolně překonal. Angers se však nevzdalo a ve 42. minutě vyrovnalo, nýbrž po fantastickém pasu Thiouba z pravého křídla hlavičkoval z bezprostřední blízko přímo pod horní tyčku důrazný Ibrahima Niane.

Svěřenci trenéra Bruna Génésia po změně stran kontrolovali průběh, a i když při defenzivní práci nebyli úplně stoprocentní, tak další branku již neinkasovali. Naopak v 54. minutě se podruhé dostali do vedení - Doku se po famózním křížném centru Gouiriho opřel do balónu z voleje a poslal ho k protější konstrukci. Stejný hráč pečetil výhru svého celku necelých deset minut před závěrečným hvizdem, protože se krásně uvolnil z pravé strany a z dvanácti metrů nekompromisně zamířil do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele