21. kolo
01.02.2023 19:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Králem střelců Ligue 1 je zatím Balogun: Remeš i díky jeho hattricku skolila Lorient

Ligue 1 má nového nejlepšího střelce. Folarin Balogun se minulou neděli podílel na rozhodně cenné remíze Remeše s PSG, o pár dnů později ve vloženém kole zazářil také proti Lorientu, kterému zasadil tři přesné zásahy. K jeho hattricku se gólově přidal i jeho spoluhráč Kamory Doumbia. Les Merlus přitom směřovali zásluhou Enza Le Féeho a Ibrahimy Koného jinam.

Lépe řečeno k vítězství, protože první třetinu tohoto střetnutí dostali plně pod kontrolu oni. A už v 10. minutě se ujali vedení. Pořádnou hrubici přitom vyrobil brankář Diouf, jemuž střela, kterou vyprodukoval Le Fée poté, co přebral přihrávku od Le Brise, vypadla z rukavic, a míč tak doputoval za brankovou čáru. Ve 26. minutě se vůbec poprvé výrazně ozval Balogun, ale tentokráte svou šanci z dobré pozice neproměnil, poněvadž úspěšně zasáhl gólman Mannone.

Ve 35. minutě přitom nevypadala situace pro domácí už vůbec příznivě. Jejich soupeř se totiž jal založit bleskovou akci, Ponceau posunul balón na rozběhnutého Koného, ten si počkal na vhodný okamžik pro vypálení a zacílil do spodního rohu brány na bližší tyč. Kdyby přitom mužstvo z Bretaňského poloostrova náskok udrželo do přestávky, velmi stěží by se Remeš po změně stran motivovala k obratu. Na každý pád na závěr první půle došlo na snížení stavu.

Sudí Batta byl přizván k videu, aby přezkoumal jeden z incidentů ve vápně, a nakonec vážně nařídil pokutový kop za nedovolené počínání Innocenta vůči Lopymu. Penalty se pak chopil Balogun, jenž bez problémů proměnil. A v 51. minutě už bylo srovnáno. Doumbia se totiž ve středu pole nebál vyrazit vpřed, a jeho nepříjemně plachtící pokus doputoval na zadní tyčku.

O deset minut později Remeš definitivně otočila vývoj dění ve svůj prospěch. Podruhé se na střeleckou listinu zapisoval Balogun, jenž byl včas na správném místě, jakmile se k němu míč dostal po podnikání křídelníka Ita. A v 64. minutě Balogun pečetil svůj parádní výkon ještě jednou trefou, umným zakončením z voleje využil dlouhý pas, který mu adresoval Agbadou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele