29. kolo
02.04.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Mahdi Camara (© AFP)

Brest se díky vítězství nad Toulouse vyšplhal nad sestupové pásmo

Les Pirates proti TFC v předchozích třech vzájemných kláních ani jednou neprohráli, a tak není divu, že si věřili i tentokrát, byť v tabulce za jedenáct bodů zaostávali. Ještě do poločasové pauzy se podařilo náskok soupeře vymazat a ve druhém dějství nepochybně pomohlo vyloučení Rouaulta, po kterém přidali domácí pojistku. Tým Philippa Montaniera si v tabulce pohorší o jedinou pozici na tu třináctou.

Marco Bizot si první úspěšný zásah připsal v 8. minutě, nicméně za 120 sekund už kapituloval. Branco van den Boomen centroval z pravé strany na neobsazeného Thijse Dallingu, který z hranice malého čtverce hlavou skóroval, přičemž šlo o jeho čtvrtý gól z posledních pěti utkání - 0:1. V minutě osmnácté mohlo být srovnáno. Franck Honorat to zkusil dobře, nicméně pár čísel chybělo. Takhle za Dupém zvonila pouze tyčka.

Také při další akci výběru Érica Roye se otřásla branková konstrukce. Jmenovitě se o to postaral Jérémy Le Douaron. Mnohem více zamrzelo, že si Brendan Chardonnet s dorážkou zdaleka neporadil podle představ. Zato Steve Mounié už byl po půl hodině hry úspěšný, neboť hlavou usměrnil do sítě centr Romaina Del Castilla od rohového praporku - 1:1.

Ve druhém dějství borci hájící barvy Brestu vycítili příležitost a za svou aktivitu byli odměněni v 63. minutě. Honorat rozehrál z levé strany standardní situaci na přední tyč, kde razantně hlavičkoval Le Douaron do břevna, od něhož se balon odrazil na čáru - 2:1. Rovnou z přímého kopu to pak zkusil Kenny Lala, jenže mířil příliš vysoko.

Anthony Rouault v 83. minutě zastavoval akci Brestu pouze za cenu faulu, který pro něj znamenal druhou žlutou kartu a tím pádem i stopku v tomto duelu. Rozehrávky nařízené standardní situace se opět ujal Franck Honorat. Tentokrát našel ve vápně Mahdiho Camaru, jehož hlavička přinesla Pirátům dvougólové vedení - 3:1. V nastaveném čase jej mohl ještě zvýšit střídající Hugo Magnetti, leč brankář Toulouse byl proti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele