38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslavující Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Bourigeaud vystřílel Rennes výhru v Brestu i postup do Evropské ligy

Rennes splnilo svůj hlavní cíl, a to zvítězit v bretaňském derby na půdě Brestu, aby si pevně zajistilo účast v evropských pohárech pro následující sezónu. A tříbodový výsledek mu bez ohledu na ostatní zápasy takovou výsadu ručil. Dokonce se přitom dočkalo i jedné odměny navíc, šoupnulo se totiž ještě o jedno místo dopředu, takže se kvalifikovalo do Evropské ligy.

Do karet totiž hostům nahrála skutečnost z duelu mezi Troyes a Lille, v němž Dogy neuměly urvat plný bodový zisk, takže klesly o jedno patro níže právě na úkor finálně čtvrtých Les Rennais. Ti tedy o jeden bodík LOSC předskočili, čili v pohárové Evropě budou působit o level výše. Jejich sok naopak musí vzít zavděk po konečné páté pozici Konferenční ligu.

Vstup do tohoto mače se SRFC vydařil velmi dobře. Na půdě svého lokálního rivala se ujalo vedení po třinácti odehraných minutách, to když se přímáku chopil Bourigeaud, jenž svou střelu zakroutil kolem zdi a přesně k bližší tyči. Na jeho tvrdé, skryté zakončení zareagoval zkrátka Bizot pozdě, nutno ovšem podotknout, že by s touhle střelou měla zřejmě problémy i ta největší světová brankářská esa.

Brest, již před tímto střetem bezpečně zachráněný ve francouzské nejvyšší soutěži, se dočkal vyrovnání ve 36. minutě. Le Douaron se snažil za vápnem vypálit, v pokutovém území trefil ruku škobrtajícího soupeře Traorého, a sudí Brisard tak nařídil penaltu. K ní se postavil Belkebla, který zamířil do protipohybu gólmana Alemdara.

Poslední gólové slovo v zápase si každopádně vzalo Rennes, které pak již ve druhém poločase těsný náskok neztratilo. Rovněž se dočkalo nařízení pokutového kopu, Lees-Melou totiž ve výskoku ve vlastním vápně poslal k zemi Majera, a nabídnutou možností posléze nepohrdnul Bourigeaud, jenž tak zapsal druhou trefu v utkání. Tentokráte na každý pád tu rozhodující.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele