15. kolo
12.11.2022 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Wesley Saïd (© AFP)

Lens porazilo Clermont a nadále dotírá na vedoucí PSG

Klub ze severu Francie vyhrál popáté za sebou a ví, že o druhou příčku před mistrovstvím světa už nepřijde. Les Lanciers však nemusí smutnit, protože v rámci 15. kola zaváhali i další konkurenti ze středu tabulky, tedy zatím Lyon i Nice.

Pod první šanci zápasu se v jeho 5 minutě podepsal hostující Mateusz Wieteska. Neujal se ani volej Wesleyho Saïda, ke kterému došlo po čtvrt hodině hry. Ve 21. minutě zahrozil Florian Sotoca a Mory Diaw musel být pozorný. Záhy selhal Deiver Machado, když trefil jediného před sebou stojícího obránce.

Ve 37. minutě Grejohnovi Kyeiovi balon poskakoval a ve své pozici za vápnem měl jedinou možnost, zkusil totiž Brice Sambu přelobovat, což se mu k radosti příznivců a příznivkyň Racingu nezadařilo. Jenže za 120 sekund Salis Abdul Samed nepředpokládal, že před ním se objevivší protihráč centr od rohového praporku nezasáhne, takže si jej smolně srazil do vlastní brány - 0:1.

Na nečekaný stav chtěli domácí zareagovat ještě během úvodního poločasu. Dobrou akci však Seko Fofana zakončil střelou vedle levé tyče. Dočkal se až po hodině hry jeho kolega Wesley Saïd, když po zemi z první uklízel Sotocovu přihrávku z pravého křídla - 1:1. Skvadře kouče Francka Haiseho stačilo pouhých devět minutek na to, aby otočila skóre.

Jonathan Grandit centroval do vápna, kde obránce předskočil Seko Fofana, a jeho střelu se podařilo odkopnout až v době, kdy byla prokazatelně za brankovou čarou - 2:1. V 77. minutě zatoužil po vyrovnání Komnen Andrić, s jehož tvrdou ranou si Samba poradil. V nastaveném čase to zkusil ještě Jérémie Bela, i když tenhle pokus vlastně ani nestál za zmínku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele