29. kolo
31.03.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Arnaud Nordin (© AFP)

Na devatenáctou výhru v sezoně s Marseille bude muset počkat, s Montpellierem jenom remizovala

Geograficky sice dělí obě města pouhých 160 kilometrů, ovšem v aktuální tabulce Ligue 1 se mezi ně vměstnalo dalších osm celků. OM tedy dalo vedoucímu PSG šanci se vzdálit na rozdíl devíti bodů a třetí Lens se může v případě vítězství nad Rennes bodově dotáhnout. Naopak MHSC po devětadvacátém kole nebude patřit horší než dvanáctá pozice.

Na první branku se na Stade Vélodrome věru nemuselo čekat dlouho. Už ve 12. minutě pobídnul Wahbi Khazri číhající Elyeho Wahiho, který rychle posunul na nabíhajího Arnauda Nordina, jenž se s balonem dostal až do vápna, kde pravačkou po zemi zakončil - 0:1. Rozhodčí Thomas Leonard si ještě musel počkat na ověření, jestli bylo všechno v souladu s pravidly.

Téji Savanier se tradičně pokoušel zásobovat svoje spoluhráče centry, které tentokrát povětšinou překvapivě postrádaly přesnost. Zrovna jako střela Jonathana Clausse z pětatřicáté minuty. Ve 40. minutě to zkusil Alexis Sánchez. Mamadou Sakho zblokoval míč nohou, od které se odrazil na jeho ruku, což sudí po prohlédnutí záznamu posoudil jako důvod pro odpískání penalty.

Její exekuce se ujal Mattéo Guendouzi a cílil dostatečně přesně k levé tyči, kam Benjamin Lecomte nedosáhnul, byť uhodnul směr - 1:1. V nastaveném čase úvodního dějství mířil do sítě i Wahi, nicméně pouze z boku. Také ve druhé půli měl dobrou možnost Clauss, ale minul. Záhy se osmělil Jordan Veretout a k nelibosti kouče Tudora o hodně přestřelil.

Podobně si při protiakci vedl Khazri, jehož dobře pobídnul Stephy Mavididi. S nepřesností si potykali i Sánchez a Ruslan Malinovskyj. A protože po Kaborého centru v šestnáctce selhal Sead Kolašinac, prodloužili La Paillade sérii neporazitelnosti na sedm utkání, čímž se ani Olympique pochlubit nemůže, neboť jest aktuálně na čtyřech.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele