30. kolo
09.04.2023 13:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Corentin Tolisso (© AFP)

Čtvrtou příčku obhajující Rennes opět klopýtlo, tentokrát proti Lyonu

Minulá tři vzájemná klání přitom pokaždé vyšla lépe pro Les Rouges et Noirs, přičemž pokaždé soupeři nadělili minimálně tři góly. O druhém dubnovém víkendu roku 2023 se nepodařilo ani využít faktu, že Olympique ve středu prohrál boj o finále Coupe de France s Nantes. Po celkově třináctém vítězství ztrácí na bretaňského soupeře pouhé tři bodíky.

Už po necelých 120 sekundách se do šance dostal Benjamin Bourigeaud, ale díky dvojí teči neuspěl. Zato v době, kdy byla odehrána úvodní desetiminutovka, využil Amine Gouiri špatné rozehrávky, načež jednoduše obešel Silalyho Diomandého a přesnou střelou pod břevno nedal Anthonymu Lopesovi příležitost zasáhnout - 0:1.

Další zmatky v domácí obraně mohl potrestat Bourigeaud, jenže vsadil na razanci, což se hrubě nevyplatilo. Ve 40. minutě se exekuce přímého kopu ujal Alexandre Lacazette, jehož chvíle měla přijít až po změně stran. Do poločasového hvizdu rozhodčího Benoîta Bastiena musel Doğan Alemdar předvést už jenom jeden rutinní zákrok.

Počáteční čtvrthodina druhého dějství probíhala relativně v poklidu. V jejím závěru se penalty dožadoval Lacazette, nicméně jeho prosby vyslyšeny nebyly. A tak to musel vzít na sebe jeho spoluhráč Corentin Tolisso, který se po rohovém kopu ocitnul s balonem ve vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů od brány a dokonale využil toho, že všichni očekávali centr - 1:1.

Než se svěřenci bývalého kouče Lyonu Bruna Génésia stačili vzpamatovat z inkasované branky, musel Alemdar znovu sahat do sítě. Po dalším rohovém kopu se meruna odrazila k Johannu Lepenantovi, jenž chtěl z hranice šestnáctky patrně střílet. Místo toho však vykouzlil ideální přihrávku pro Lacazetta, který z bezprostřední blízkosti z voleje propálil gólmana a zaznamenal svou osmnáctou trefu v sezoně, což musel potvrdit videorozhodčí - 2:1.

Poslední radost pro většinu z příznivců, kteří vážili cestu do Parc Olympique Lyonnais, obstaral v 79. minutě Bradley Barcola, když jej v optimálním prostoru našel zcela neobsazeného Rayana Cherkiho, přestože to vypadalo, že právě devatenáctiletý záložník na pravé straně velkého čtverce celou slibnou akci zadrbal - 3:1.

Do konce zápasu se ještě jednou pokusil prosadit Lacazette a na druhé straně hned dvakrát zahrozil Bourigeaud, přičemž první zakončení opravdu hlasitě volalo po gólu. Ovšem času na případné vyrovnání by v této fázi utkání už bylo stejně málo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele