36. kolo
19.05.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon v duelu s Monakem odčinil týden staré zaváhání proti Clermontu

Domácí se pranic nenechali rozhodit brzkou penaltou a nakonec se jim podařilo otočit skóre, díky čemuž mají na kontě sedmnáct vítězství. Jednu branku zaznamenal Alexandre Lacazette, který celek z Parc Olympique Lyonnais nadále táhne za účastí v evropských pohárech. Ty by se měly týkat i knížecího klubu, ačkoli po další ztrátě to vypadá, že nepůjde o Ligu mistrů.

Jak naznačeno, hned v úvodní skočil Anthony Lopes pod nohy rozběhnutému Wissamu Ben Yedderovi a rozhodčí Benoît Millot ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný cílil po své pravé ruce, kdežto muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, takže dvaatřicetiletý forvard připisoval osmnáctou branku v ročníku - 0:1.

Ještě v závěru úvodní destiminutovky zazlobily "mladé pušky", tedy Bradley Barcola a Rayan Cherki. Na opačném pólu se připomněl Youssouf Fofana. Stříbrný medailista z loňského světového šampionátu ale mířil vedle. Následně pálil Lacazette a Nübel dokázal jeho nepříjemný pokus zkrotit. Soupeřova brankáře při protiakci nepřelstil ani Ismael Jakobs.

Ve 20. minutě předvedli Blancovi svěřenci rychlý brejk, v jehož závěru stál Cherki sám tváří v tvář Nübelovi, který jeho přízemní střelu dokázal přibrzdit, a se zbytkem mu pomohla obranná řada. Ben Yedder druhý zásah nepřidal, takže přišla řada na Lacazetta, jenž dostal míč od Barcoly před bránu a po zemi rozvlnil síť - 1:1. Celkově už po šestadvacáté, čímž dorovnal na špici tabulky kanonýrů Kyliana Mbappého.

Do konce úvodního dějství musel Lopes předvést ještě jeden kvalitní zákrok, zatímco hned po startu toho druhého hlavičkoval do připravených rukavicích autor vyrovnávacího gólu. V 54. minutě Golovin přinutil k vyboxování jeho rány portugalskou jedničku v lyonských službách. Za 180 sekund se stalo, že Maxence Caqueret posunul ve vápně na Cherkiho, který parádní "zidanovkou" vyřadil z protivníka ze hry, jenže si při střele ze sedmi metrů vylámal zuby na strážci hostující svatyně. Caqueret se však dál pohyboval v ideálním prostoru, aby svou dorážkou dílo dokonal - 2:1.

Cherki nadále řádil a i Lacazette měl chuť, což Monaku znemožňovalo vrhnout více sil do útoku. Čtvrt hodiny před koncem Nübel ještě dokázal další zakončení zneškodnit, krátce na to už nikoli, protože stále teprve devatenáctiletý Rayan Cherki zamotal na pravé straně šestnáctky Caiovi Henriquemu hlavu natolik, že se před ním otevřel prostor a následná střela se odrazila od levé tyče na místo určení - 3:1.

Tím získal výsledek svou finální podobu. I proto, že Fofanova navštívenka byla tečována nad, že Castello Lukeba minul zařízení a že si nikdo z hráčů AS zkrátka nedokázal vytvořit vyloženou brankovou příležitost. Ale to se jistě povede v posledních dvou duelech, ve kterých budou soupeřem Rennes a Toulouse, kdežto Les Gones vyzvou Remeš a Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Lyon v minulém kole nezvládl boj proti Clermontu, čímž si zajistil tak maximálně boj o Konferenční ligu, což už začíná být také spíše teoretické když se koukneme na zbývající zápasy Rennes a Lille, kde by oba měli urvat ze zbylých 3 zápasů minimálně 6 bodů. Naopak Monako si touto výhrou může zajistit Evropskou ligu. Další rozhodující faktor je, že do zápasu nenastoupí Lovren což je stálice obrany Lyonu. Kdyby Lacazette se nevrátil z Arsenalu do Lyonu, byl by Lyon někde kolem 10-13. místa. Lacazette po odchodu z Premier League do Ligue 1 začal opět neskutečně zářit.. ostatně co si budeme..... porovnat tyto dvě ligy nejde.. úrovní naprosto nesrovnatelné... můj tip 1:2 velkou otázkou bude zda nastoupí Ben Yedder.. to bude rozhodující faktor. Pokud ne, vidím to na remízu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele