6. kolo
03.09.2022 19:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Karl Toko Ekambi (© AFP)

Lyon potupným "bůrem" zdevastoval Angers

Zcela jednoznačný průběh mělo sobotní utkání Lyonu s Angers. Domácí favorit zvítězil hladce 5:0, když základ svého triumfu položil už v prvním poločase. Dvě branky vsítil Karl Toko Ekambi, po jednom pak vstřelili Alexandre Lacazette, Castello Lukeba, Moussa Dembélé. Angers zůstává bez vítězství na předposledním místě tabulky.

Porážka 0:5 je vždycky nepříjemná, ale kdo ví, jak se mohlo utkání vyvíjet, kdyby Les Scoïstes proměnili první šanci zápasu. Ta přišla už v 11. minutě a Loïs Diony dokonce překonal brankáře Lopese, jenomže balón v cestě do branky zastavil jeden z obránců. To byla příležitost, která mohla Olympique vykolejit, jenže nestalo se.

Domácí už bez brazilského záložníka Lucase Paquety, který odešel do West Hamu převzali iniciativu a začali dominovat. Lyon si pak otevřel střelecký účet přesně po půlhodině hry. Karl Toko Ekambi dostal pas za obranu a střelou ke vzdálenější tyči rozjásal domácí fanoušky - 1:0. Obrana SCO nestačila reagovat a než se vzpamatovala z inkasovaného gólu, přišel další zásah Les Gones. A i druhý gól padl ke vzdálenější tyči, tentokrát v podání povedené střely Alexandra Lacazetta - 2:0.

Tím byl základ pozdějšího vítězství zdárně položen. Angers se ještě mohlo vzepřít svému osudu, kdyby těsně před přestávkou nevyrazil Lopes tutovou šanci nad břevno. Hosté už další příležitost v zápase neměli.

Druhá půle začala neuznanou brankou z ofsajdu, ale co je důležitější, že Lyon zvýšil své vedení už na 3:0 a tím vlastně utkání definitivně rozhodl. Karl Toko Ekambi na malém vápně uklidil do sítě načechraný centr z pravé strany a rozšířil svůj střelecký zápis.

Obrana Angers se vzápětí sesypala a přišel i čtvrtý gól. Castello Lukeba dokázal vyskočit ještě výše než brankář a hlavou po rohovém kopu dal na hrozivých 4:0. Bezmocné Angers bylo v rozkladu a Lyon ani po tom svého soupeře nešetřil. Na žádost fanoušků dokonal populárního "bůra", když v 88. minutě prosprintoval s balónem u nohy až do šestnáctky Moussa Dembélé a poměrně z velkého úhlu procedil balón za záda Bernardoniho - 5:0. Nic dalšího už se nestalo. Sudí Léonard měl dost trápení hostujícího celku a po jedné minutě nastaveného času je závěrečným hvizdem vysvobodil. Lyon prodloužil svojí neporazitelnost, stejně jako Angers své čekání na první ligové vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele