38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Dante v souboji se Saëlem Kumbedim (© AFP)

Lyon na závěr sezóny třígólové manko nedohnal, Nice nakročilo k výhře už v první půli

Lyon ještě živil jakousi teoretickou naději na uzmutí celkové páté příčky v tabulce, která jako ta poslední zaručovala účast v pohárové Evropě, ve finále se ovšem více než na takový sci-fi scénář soustředil hlavně na co nejlepší rozlučku s touto sezónou. Jenže ta nakonec Les Gones nevyšla dobře. Nice zkrátka daleko lépe zvládlo zhruba první třetinu duelu a slavilo vítězství.

Začátek utkání se hostům opravdu nepovedl, nešťastný moment přitom potkal stopera Boatenga, který si na své konto připsal nepopulárního vlastence. Beka Beka se snažil vyslat do běhu svého spoluhráče Moffiho, aby ten napřímo ohrozil brankáře Anthonyho Lopese, nakonec však nějaké úspěšné počínání prostě nebylo potřeba. Hostující obránce, možná i omámen kouřem z pyrotechniky, který se linul pravděpodobně z tribuny za bránou, totiž do míče drknul tak nešikovně, až ho poslal do vlastní brány.

Ve 22. minutě se snažil srovnat stav Barcola, tomu míč parádní přihrávkou naservíroval do vápna Lacazette, avšak domácí brankář Schmeichel si s následným zakončením uměl poradit. A ve 24. minutě mohl skórovat i sám Lacazette, jenomže hlavičku nedokázal usměrnit po pasu od Tolissa mezi tři tyče, nýbrž balón nasměroval jenom do zámezí.

Les Aiglons naopak na opačné straně o pár chvil později svému soupeři napřímo ukázali, jak že se mají gólové možnosti proměňovat. Na střeleckou listinu se tentokráte zapisoval Laborde. Nejprve Diopa elegantní patičkou pobídnul Moffi, následoval výpad do pokutového území a střela, která vyprášila rukavice Anthonyho Lopese. Jenže ten stačil balón vyrazit pouze do vzduchu, meruna propadla až k jeho protivníkovi, a ten poté už jenom lehce doklepával.

Svou poslední trefu v tomto střetnutí OGC zaznamenalo ve 33. minutě. Boudaoui z pravé strany poslal dlouhý pas směrem k hranici brankového území, tam si naběhl velmi slabě bráněný Moffi, jemuž nedělalo absolutně žádný problém překonat Anthonyho Lopese. Tomuhle inkasování mohl lyonský muž v rukavicích vážně stěží zabránit.

Olympique stačil snížit stav ještě do přestávky, to když si Jeffinho bleskově ťuknul míč se spoluhráčem Cherkim a po náběhu do šestnáctky snadno překonával Schmeichela, protože se ovšem po obrátce již další změna skóre nekonala, zůstaly tři body na jihu Francie. Je pravda, že s sebou obecně druhá půle nepřinášela tolik brankových příležitostí jako ta první, a tak se vlastně není čemu divit, že po Brazilcově přesném zásahu už žádný další na řadu nepřišel.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele