28. kolo
19.03.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Elye Wahi (© AFP)

Montpellier si poradil i s Clermontem a sérii neporazitelnosti protáhnul na šest zápasů

Je pravda, že kromě Lens (1:1) se MHSC utkalo především s konkurenty z dolní poloviny tabulky, ty však dokázalo porazit. Díky tomu mají na kontě už šestatřicet bodů. To znamená, že Les Lanciers, jimž aktuálně patří třináctá pozice, v tabulce předběhlo.

První šanci utkání si na konto připsal Téji Savanier. Nemířil vůbec špatně, nicméně Mory Diaw dokázal zasáhnout. Záhy se se svým volejem prezentoval Saîf-Eddine Khaoui a Benjamin Lecomte musel vyrážet nad břevno. Na opačném pólu dostal Savanier prudkou přihrávku, po které po zemi orazítkoval levou tyčku.

Po dvaceti minutách hry se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, neboť se domnívali, že Christopher Jullien zahrál rukou. Rozhodčí Pierre Gaillouste si šel prohlédnout záznam, aby usoudil, že všechno bylo v souladu s pravidly. Khaoui byl při chuti, takže se pranic nerozpakoval střílet i z velké vzdálenosti, což se ve 24. minutě neukázalo jako dobrý nápad.

Po půl hodině šlo zakončení zpoza vápna nejprve do brankové konstrukce. Dorážku Neta Borgese brankář senzačně lapil, jenže míč neudržel, čehož využil Saîf-Eddine Khaoui, jenž se přiřítil a svému spoluhráči sebral třetí trefu v ročníku, aby sám oslavil čtvrtou - 0:1. Až v závěru poločasu se připomněl Elye Wahi, jehož pokus Diaw pouze vyrazil a Stephy Mavididi při dorážce selhal.

Po změně stran to jako první zkoušel Mehdi Zeffane. Neuspěl ani Savanier, jehož navštívenka byla gólmanem vyražena na roh. Zmíněný hráč La Paillade s jedenáctkou na dresu jej výborně rozehrál na zadní tyč, kde číhal Issiaga Sylla, a jeho prudkou hlavičku stačil před Diawem lehce tečovat Wahi - 1:1. A dvacetiletý útočník zaměstnal strážce clermontské svatyně po rozehrávce znovu.

Dočkal se ale až v minutě dvaasedmdesáté, jelikož Falaye Sacko skvěle načasoval přihrávku za obranu, kde volil jeho spoluhráč křižné zakončení - 2:1. V 88. minutě Muhammed Cham Saračević při exekuci přímého kopu pořádně zaměstnal Lecomteho.

V nastaveném čase si Jordan Ferri připsal v rychlém sledu na konto dva žluté zákroky, takže putoval do šatny o čtyři minutky dříve, než všichni ostatní. Jérémie Bela pak těsně před koncem nechal vyniknout domácí jedničku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele