23. kolo
12.02.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Dvě přesné trefy Jonathana Davida přinesly Lille výhru nad Strasbourgem

Kanadský reprezentant se po třech zápasech znovu prosadil dvakrát a celkově má na kontě čtrnáct branek. Díky němu se tedy jeho současný zaměstnavatel vyšplhal zpět na pohárovou pozici. Naopak Racing po jedenácté porážce neopustí tu sestupovou.

Kdo dorazil na Stade Pierre Mauroy až po čtvrt hodině hry, prakticky o nic nepřišel. Hned poté rozehráli domácí standardní situaci, po které hlavičkoval Bafodé Diakité a Matz Sels předvedl výborný zákrok. Pozorný musel být při následné akci, kdy Cabella pobídnul Davida. Po dvaceti minutách došlo na první opravdu důležitý okamžik.

Lucas Perrin neměl pražádné pochopení pro ofenzivní snahy Egona Zhegrovy a ve vlastní šestnáctce jej poslal na zem. Penalty se ujal Jonathan David a cílil po zemi přesně k pravé tyči - 1:0. Za necelých deset minut získal výsledek svou finální podobu. Rémy Cabella výtečně načasoval přihrávku za obranu na Jonathana Bambu.

Ten se sice ocitnul až příliš blízko na to, aby stihnul vyběhnuvšího gólmana přelstít, nicméně odražený balon doklepnul na místo určení Jonathan David - 2:0. V minutě sedmatřicáté se musel Lucas Chevalier činit proti nebezpečné hlavičce Habiba Dialla. První půle tedy vyšla lépe domácím, kteří mohli svou dominanci potvrdit hned po změně stran, kdyby Angel Gomes propálil Selse.

Po hodině hry Bamba pobídnul Davida, kterému odmítnul hattrick povedený zákrok muže v rukavicích. V 70. minutě zkoušel štěstí Kevin Gameiro, ale kontaktní gól nezařídil. Hlavičku Ibrahimy Sissoka pak zablokoval Bamba. Ve finální fázi tohoto střetnutí nejprve Cabella z přímého kopu orazítkoval vnější stranu levé tyče. A třetí zásah nakonec nepřidal ani střídající Alan Virginius.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele