36. kolo
20.05.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Momentka z utkání Lille - Marseille (© AFP)

Lille porazilo Marseille a nadále živí naději na celkovou čtvrtou příčku

Severofrancouzskému klubu se tedy ten jihofrancouzský podařilo zdolat stejným výsledkem, po jakém v září prohrál. Tři střelci byli teď jiní než tehdy, ale to v LOSC nikoho netrápí. Dohnat náskok soupeře z Marseille se sice už nepovede, nicméně se zároveň jedná o pomocnou ruku Racingu Lens. Tedy celku ze stejného regionu, který má možnost si na druhé příčce vytvořit dvě kola před koncem pětibodový náskok.

Jako první ze všech borců na hrací ploše se v 6. minutě osmělil Ismaily, jenomže nemířil nejideálněji. Během otevírací dvacetiminutovky zaujala snad už jenom skutečnost, že v jejím závěru hostující obránce Samuel Gigot musel po úderu do obličeje střídat. Zápas přitom paradoxně nedohrál ani jeho náhradník Issa Kaboré.

V každém případě v době, kdy pomalu končila půlhodina utkání, převzal Jonathan Clauss balon od Ruslana Malinovskiho a přes snahu Timothyho Weaha a hlavně Bafodéhho Diakitého dokázal skórovat - 0:1. Weah těsně před poločasovým odchodem do šaten minul, což platilo také o autorovi jediného gólu úvodního dějství, přičemž tohle selhání OM ve finále hodně mrzelo.

Sto dvacet sekund po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se nedohodli obránci, čehož využil Carlos Baleba, a Pauovi Lópezovi nezbylo nic jiného, než devatenáctiletého kamerunského protihráče faulovat. K nařízenému pokutovému kopu si stoupnul Jonathan David. A i když nemířil nejpřesněji, připsal si na konto dvaadvacátý zářez v ročníku - 1:1.

Po hodině hry si za obranu zaběhnul Alexis Sánchez a chvíli si myslel, že střelou k bližší tyči poslal svůj tým znovu do vedení. Jenže rozhodčí Jérôme Brisard chilského forvarda vyvedl z omylu, jelikož si nepohlídal ofsajdovou hranu. Po rohovém kopu málem uspěl Diakité, avšak povedlo se to až Jonathanu Bambovi.

Běžela třiasedmdesátá minuta, když rodák z města Alfortville zblízka hlavou uklidil na místo určení centr, který mu z pravé strany servíroval Rémy Cabella - 2:1. Všechno bylo v souladu s pravidly, což by platilo i při případné brance Benjamina Andrého, ta se ale, bohužel pro výběr Paula Fonseky, nekonala. Bamba při další šanci trefil muže v rukavicích, zatímco Sánchezovu hlavičku vytěsnil nad pozorný Lucas Chevalier.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Marseille ač hraje venku, měla by zde naprosto dominovat. Pro ni bude toto klíčový zápas o 2. místo které ji zajistí přímý postup do skupinové fáze LM. Pokud tento zápas zvládne, budou jí zbývat zápasy proti Brestu a Ajacciu kde jsou výhry naprostou povinností. Ovšem rozhodující bude také zápas Lens na půdě Lorientu. Pokud zde Lens vyhraje zbylé zápasy proti Ajaciiu a Auxerre si téměř určitě pohlídá. To by znamenalo že by Marseille šla do kvalifikace o LM ze které např. Monaco minulý rok se do LM nedostalo. Proto si myslím že si tento zápas Marseille pohlídá a odveze si z Lillle 3body. Navíc Lille bude chybět hráč Zhegrova což je výrazné oslabení. Za mě Marseille 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele