32. kolo
23.04.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zakaria Aboukhlal (© AFP)

Lorient prohrál s Toulouse a pokračuje ve svém propadu tabulkou

Na podzim měli Les Merlus našlápnuto k senzačnímu umístění, jenže teď budou rádi, když se jim podaří dohrát sezonu v horní polovině tabulky. Celkově jedenáctou porážku si pro ně nachystal Zakaria Aboukhlal, jehož osmý zásah v ročníku zároveň posunul TFC přes čtyřicetibodovou hranici.

Kdyby náhodou někteří z fanoušků nebo některé z fanynek dorazili na Stade du Moustoir až po uplynutí úvodní dvacetiminutovky, v podstatě by o nic nepřišli. Teprve potom si Ado Onaiwu výborně zpracoval centr z levé strany a po rychlé otočce poslal kulatý předmět dvacet čísel vedle tyče. Velká škoda pro výběr kouče Philippa Montaniera.

Tím spíše, že zbývající fáze prvního poločasu se už musela obejít bez čehokoli, co by stálo za zaznamenání. Po změně stran o sobě dal vědět Vincent Sierro a Yvona Mvoga konečně zaměstnal. Osmadvacetiletý rodák z kamerunského hlavního města Youndé se musel činit i v minutě pětapadesáté, kdy na něj chtěl vyzrát Rasmus Nicolaisen.

Rozhodující okamžik přišel na pořad odpoledne v 68. minutě. Talentovaný Alžířan Fares Chaïbi si na hranici vápna všimnul nabíhajícího Aboukhala, jemuž tudíž adresoval přihrávku, a hráč, který s Marokem na loňském světovém šampionátu obsadil čtvrté místo, se prosadil přízemním volejem k levé tyči - 0:1.

V nastaveném čase se ke střele dostal Laurent Abergel a za Dupém zvonila branková konstrukce. Záhy sudí Bollengier odpískal konec této partie.

Lorientší za týden cestují do Parku princů, přičemž například v roce 2021 ukázali, že na tamní PSG umějí zahrát. TFC přivítá na Stadium Municipal ve velice dobré formě hrající Racing Lens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele