27. kolo
12.03.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient díky brzkému a pozdnímu gólu vyzrál nad Troyes

Les Merlus se v průběhu sezony nevyhnuli slabší formě, nicméně post zaručující start v evropských pohárech pro ně stále není nereálný, zvlášť když budou budovat s celky bojujícími o udržení, mezi které se Estac nadále řadí.

Jak uvedeno, na první přesný zásah se na Stade du Moustoir čekalo pouhých osm minutek. Tehdy Romain Faivre šikovně posunul do vápna na Bambu Dienga, jehož střelu sice Erik Palmer-Brown ještě zblokoval, jenže na dorážku k bližší (pravé) tyči ze vzdálenosti nějakých šesti metrů Gauthier Gallon nedosáhnul - 1:0.

Na konci otevírací čtvrthodiny předvedl na pravé straně vápna výbornou práci s balonem Théo Le Bris. Následnou přihrávku před bránu chtěl z voleje uklidit do sítě autor první branky zápasu, jenže se mu kulatý předmět trochu zamotal mezi nohama, čímž vyřadil ze hry muže v rukavicích a přeci jenom skóroval. Opakované záběry jej však usvědčily z ofsajdu, takže náskok Lorientu zůstal minimální.

Ve 20. minutě zahrávali svěřenci Régise Le Brise rohový kop, po kterém Gallon skvěle vyrazil hlavičku Montassara Talbiho. V době, kdy se první dějství pomalu stávalo minulostí, pobídnul Kouamé kolegu Contého, jehož branka nemohla platit pro jasný ofsajd. Druhou půli započal Wilson Odobert propagační střelou, kterou Vito Mannone bez větších potíží kryl.

Na další šanci se čekalo až do 69. minuty, jenže hosté z ní nic nevytěžili, přestože možnost ke skórování byla poměrně vysoká. Renaud Ripart se pak prezentoval slabou hlavičkou do Mannoneho rukavic a se svými snahami neuspěl ani střídající Mama Baldé. Zato Stéphane Diarra si v nastaveném čase počíhal na zadní (pravé) tyči na centr, který smolně přizvednul jeden z obránců, aby svým volejem dal výsledku jeho finální podobu - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele