4. kolo
28.08.2022 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Lorient byl proti Clermontu o jeden gól lepší

Bretaňský klub k tomu ale potřeboval převahu jednoho hráče v poli navíc, a také dvougólového střelce Terema Moffiho. Les Lanciers si tedy třetí výhru v řadě nepřipsali, nicméně je může těšit, že ani v deseti vyloženě nepropadli.

Úvodní minuty sice fotbalovou nudu nepřinesly, nicméně se museli obejít bez nebezpečnějšího zakončení. O to se postaral až v minutě osmnácté Armand Laurienté, jenže mířil přesně do prostoru kde se zrovna pohyboval Mory Diaw. Ve 22. minutě se hnal do šance Dango Ouattara, pro což neměl pochopení Neto Borges.

Žlutá karta byla zasloužená a Terem Moffi penaltu díky přízemnímu zakončení do protipohybu brankáře jasně proměnil - 1:0. Komnen Andrić se pokusil o odpověď, ale Yvona Mvoga nevystrašil. Ve 41. minutě si Moffi ve středu hřiště poradil na výbornou, a tak sám upaloval na brankáře. Jednoduchá, ale účinná klička všechno jistila. Po ní stačilo už jen doklepnout do prázdné klece - 2:0.

V poslední minutě prvního poločasu střílel Enzo Le Fée. Trefil ruku Borgese, kterého rozhodčí Willy Dejalod vyloučil a nařídil penaltu. Jenže kolega u videa si všimnul, že obránce Clermontu měl horní končetinu pevně u těla, takže o provinění proti pravidlům se nejednalo. Brazilský obránce ale stejně tuhle partii nedohrál.

Po změně stran ještě z hrací plochy viděl, kterak za jeho brankářem zvoní branková konstrukce. Bezprostředně poté se ale sporně vyfauloval na Le Féem. V 56. minutě mohl proti oslabenému protivníkovi dokonat hattrick Moffi. Na Diawa však nevyzrál. Zato po uplynutí hodiny hry posunul Anrić na Muhammeda Chama Saračeviće, který snadno zaznamenal svou druhou branku v sezoně - 2:1. Další gólové příležitosti už postrádaly přesnost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele