22. kolo
05.02.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jean-Victor Makengo (© AFP)

Čtrnáctá porážka v řadě nepřišla, Angers uhrálo proti Lorientu alespoň bod

Tohle opravdu není sezona klubu ze Stade Raymond Kopa. Obhajoba čtrnácté příčky z minulého ročníku zdá se býti spíše utopií, zvlášť když po dvaadvaceti kolech činí ztráta na první nesestupové místo deset bodů. Les Merlus naopak dál okupují sedmou pozici.

Kouči SCO Abdelazizovi Bouhamazovi v boji o udržení nikterak nepomohla skutečnost, že Sofiane Boufal vyslyšel volání klubu Al-Rayyan a vrátil se hrát do Kataru, kde zažil mimořádně povedené mistrovství světa. Problém je, že Adrien Hunou, Amine Salama či Abdallah Sima nemají nejlepší formu. A hrát na 0:0 se přece nedá.

Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla fanouškům na Stade du Moustoir prakticky žádný důvod k radosti. Až poté došlo na přímý kop, který bez potíží lapil Vito Mannone. Ve 28. minutě se musel činit i jeho protějšek Paul Bernardoni, když zkrotil nepříjemnou střelu, kterou jeho směrem vyslal Vincent Le Goff.

Bamba Dieng nechtěl coby útočník zaostávat, avšak nepropálil před sebou stojící obránce. Ve 36. minutě se se svou dobrou hlavičkou prezentoval Ibrahima Niane a muž v rukavicích svůj tým podržel. Poločas zakončil se technickým a nepřesným pokusem domácí záložník se čtrnáctkou na dresu, totiž Romain Faivre.

Mannone si opět vysloužil potlesk, když dvanáct minut po startu druhé půle výborně vyrazil dobrou ránu z kopačky Nabila Bentaleba. Další možnosti se mezi tři tyče nevešly, což platilo i pro tu, kterou stvořil střídající Yoann Cathline, jenž cílil do boční sítě. Jednička ve službách Lorientu si poradila i s navštívenkou od Himada Abdelliho, takže rozhodčí Willy Dejalod skutečně nedostal ani jednou příležitost k tomu, aby fouknutím do píšťalky potvrdil vstřelenou branku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele