28. kolo
19.03.2023 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Thierno Baldé v souboji s Romainem Del Castillem (© AFP)

Troyes a Brest ve vzájemném klání pouze remizovali

Na Stade de l’Aube začalo být rušno po půl hodině hry, kdy v rozmezí osmi minut padly tři branky. Hostům k vyrovnání musela po změně stran pomoct proměněná penalta. Díky získanému bodu mají právě takový náskok na sestupové pásmo, ve kterém Estac tlí i po osmadvaceti kolech.

O první šanci se už po necelých 180 sekundách postaral Mama Baldé, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Další fáze přinesla klid na obou stranách barikády, ten ale uťal ve 26. minutě Rony Lopes, když dobře vyzkoušel Bizotovu pozornost. Zato Gauthier Gallon čtyři minutky nato kapituloval, protože nedosáhnul na střelu Adila Ramiho - 0:1.

Že by si ale Les Pirates pro sebe ukradli vedení na nějak dlouhou dobu, to se rozhodně napsat nedá. Už za 240 sekund totiž Lucien Agoumé pobídnul Renauda Riparta, jehož přízemní zakončení skončilo v síti - 1:1. Avšak za další čtyři minutky se kouč Patrick Kisnorbo radoval na lavičce znovu, jelikož rána Ronyho Lopese byla vskutku nechytatelná - 2:1.

V 54. minutě nezkrotil míč Gallon, nicméně protože nikdo z protihráčů v blízkém okolí na chybku nečíhal, mohli všichni příznivce Estacu zůstat v klidu. O další vzruch se postaral Jean-Kévin Duverne, jehož tečovaný pokus se mezi tři tyče těsně nevešel.

V době, kdy do finálního hvizdu sudího Batty scházelo něco před čtvrt hodiny, fauloval Tanguy Banhie-Zourkou neposedného Mahdiho Camaru. A tak Romain Del Castillo kopal penaltu, při které muž v rukavicích sice vystihnul směr, ale na míč těsně nedostáhnul. Po obratu zatoužil Steve Mounié, jenže během této partie úspěšný nebyl. Celkový počet střel, které směřovaly v tomto mači mezi tři tyče, se zastavil na čísle sedm, přičemž hosté byli stoprocentně efektivní.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele