33. kolo
30.04.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů OGC Nice (© AFP)

Troyes nezvládlo ani bitvu s Nice a přiblížilo se k sestupu do Ligue 2

Hráči Troyes nezvládli ani utkání s tápajícím Nice, jelikož inkasovali již po necelých dvou odehraných minutách, a na jedinou trefu nedělního utkání už odpověď nenašli. Kvůli devatenácté porážce v této ligové sezóně tedy zůstávají na osmnáctém místě tabulky s dvaadvaceti body a za šestnáctým Nantes zaostávají o téměř nedostižných deset bodů. Naopak hosté ještě oživili své šance na pohárovou Evropu.

OGCN totiž přerušilo sedmizápasovou šňůru bez vítězství a s osmačtyřiceti body mu patří devátá pozice, přičemž za sedmým Lyonem zaostává o bodů pět. Svěřenci trenéra Didiera Digarda začali naprosto fantasticky a již ve 2. minutě skórovali, navíc tato brzká trefa byla i vítězná. Prosadit se dokázal alžírský záložník Hicham Boudaoui, jenž se opřel do odraženého míče z hranice šestnáctky a jeho tečovaná střela zapadla za brankáře Gallona.

Stejný hráč mohl srazit protivníka ještě více na kolena za dalších sedm minut, ale tentokráte neměl potřebné štěstí a z mírného úhlu vůbec netrefil domácí branku. Hosté měli tlak i nadále a přesně v polovině první půle nebezpečně hlavičkoval Lotomba, ale ten hlavičkoval nepřesně, následně se vytáhl skvělý Gallon proti razantní hlavičce Moffiho z sedmi metrů. Troyes se i po změně stran prakticky jen bránilo a k ničemu nebezpečnému se nedostávalo.

Nice naopak ve druhém dějství přidalo a nebýt několika naprosto famózních zákroků Gallona, tak by bezbranné ES utrpělo obrovský debakl. Nicméně domácí přitom mohli "nezaslouženě" vyrovnat v nastaveném čase, když gólman Schmeichel brilantně zneškodnil obrovské možnosti Chavalerina se střídajícím Baldém.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele