27. kolo
12.03.2023 13:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Oslavy hráčů RC Lens (© AFP)

Lens s přehledem vyzrálo na Clermont

Velkou zásluhu na čtyřgólové výhře měl Loïs Openda, který si na konto připsal svůj druhý hattrick v sezoně (první zvládnul ve 13. kole proti Toulouse). A protože Monaco zaváhalo, bude Racingu patřit po sedmadvaceti kolech třetí příčka, kdežto Les Lanciers klesli na dvanáctou.

Ve 4. minutě centroval Angelo Fulgini na hlavu Kevina Dansa, jenž nezamířil přesně. Po dvaceti minutách hry se tváří v tvář Sambovi ocitnul Aïman Maurer. Rodáka z Konžské republiky sice překonal, ale před brankovou čárou za něj zaskočil Jonathan Gradit. Po chybě dvou hostujících hráčů hledal Neto Borges kolegu Yohanna Magnina, jenže přihrávka byla o něco delší, než by bývalo bylo zapotřebí.

Při dalším pokusu neuspěl Florian Sotoca, a tak přišla řada na Opendu, který si po půl hodině naběhnul na Fulginiho přihrávku za obranu a přízemní střelou z úhlu zahrál Morymu Diawovi na housle - 0:1.

Smrtící pětiminutovka v podání severofrancouzského celku pokračovala, když Maxime Gonalons podklouznul, čímž nabídnul šanci Adrienu Thomassonovi, který si počkal na podporu od Opendy, jemuž adresoval přihrávku, která byla přízemní střelou k pravé tyči přetavena ve druhý gól - 0:2.

Třiadvacetiletý Belgičan se potřetí prosadil hned po rozehrávce, když po chybné malé domů od obránce obešel brankáře a zasunul do odkryté branky - 0:3. Na hattrick tedy potřeboval 4 minuty a 30 sekund, čímž o čtyři sekundy překonal rekord Matta Moussiloua, který se v roce 2005 podílel na osmigólové demolici Istres celkem čtyřmi zásahy. Pouze v roce 1967 Michel Margottin zvládnul tři hřebíčky za stejný časový úsek. Tehdy však ještě nejvyšší soutěž nenesla stejný název.

V každém případě, na Stade Gabriel Montpied se do poločasového hvizdu dožadoval penalty Jim Allevinah. Rozhodčí Jérémy Stinat jeho prosby nevyslyšel. Ve druhém dějství o sobě dal vědět Seko Fofana, když napálil tyčku. V 66. minutě muž zápasu těsně minul. Na opačném pólu vychytal Wietesku pozorný Samba.

Čtvrt hodiny před koncem se celkově dvanáctigólový Openda proměnil v asistenta, jelikož na jeho zpětnou přihrávku si počíhal střídající Alexis Claude-Maurice a přesným zakončením k levé tyči vtisknul výsledku jeho finální podobu - 0:4. I protože, že si hostující jednička připsala na konto ještě jeden úspěšný zákrok. A při další Wieteskově možnosti měla štěstí, jelikož za jejími zády zvonila branková konstrukce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele