23. kolo
11.02.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Alexis Sánchez proměnil penaltu (© AFP)

Slzný plyn Marseille nepřidusil, Clermont dvěma brankami pokořil Sánchez

O čtyřicet pět minut bylo zpožděno utkání v Clermontu, kam zavítala Marseille využít prohry PSG na půdě Monaca. Delší čekání nakonec OM nepřibrzdilo v rozletu, lépe řečeno Alexise Sáncheze, který zařídil obě branky svého týmu. Domácí se střelecky ani jednou neprosadili, a tak je odstup od druhé a první příčky po výhře favorita po třiadvaceti kolech na pěti bodech.

Obě mužstva se už pomalu a jistě chystala k výkopu, když v tu chvíli okolo stadionu musela zasahovat policie proti fanouškům. Ti se rozhodli rozzářit pyrotechnickou show, a protože se místní složky odhodlaly dokonce k použití slzného plynu, nastal problém. Kouř se totiž šířil až přímo na tribuny, někteří diváci evidentně měli potíže s dýcháním, zakrývali si ústa i nos.

Zájem střetnutí odehrát ovšem existoval na straně obou týmů, takže když se vzduch nadobro pročistil, mohlo se zhruba patnáct minut před desátou večerní do akce. První větší šanci klání si vytvořili domácí, avšak Wieteska v koncove neuspěl a hlavou zamířil vedle brány. Naopak ve 44. minutě se na druhé straně zaradoval Olympique z vedení. Malinovskyj hodlal napřímo obstřelit zeď, podnikání se mu nicméně nezdařilo, poněvadž rukou do míče trknul v ní stojící Cham. Byl přitom ve vlastním vápně, VAR tedy poradil sudímu Buquetovi, aby se situaci jal shlédnout na videu, a nařídil nakonec penaltu. Sánchez pak jako exekutor pohotově proměnil.

Ve druhém poločase Clermont odpověď na inkasování nenašel. Marseille vzadu působila dost zodpovědně, taktika neudělat především žádnou chybu se jí nesmírně vyplatila. Když se poté v 81. minutě uvedl na listinu střelců podruhé Sánchez, byl vítěz duelu fakticky určen. Chilský forvard sice napoprvé hlavičkou nepřelstil gólmana Diawa, z dorážky už ale přece jenom ano.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele