20. kolo
29.01.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Na Stade Gabriel Montpied klid, Clermond s Nantes hrály bez branek

Les Lanciers v této sezoně už víckrát dokázali obrat o body favorita. Tentokrát jím byli oni sami, což svěřencům Pascala Gastiena naopak nezřídka svazuje nohy. Po celkově páté remíze prodloužili sérii neporazitelnosti na čtyři duely. Les Canaris jsou na tom v tomto směru ještě o něco lépe a navíc se jich bude týkat osmifinále Coupe de France.

Nedá se tvrdit, že by mrazivé počasí v úvodu zápasu jednomu z týmů vyhovovalo více. Úvodní dvacetiminutovka přinesla především nepřesnosti ve finální fázi. V jejím závěru to zkusil Jim Allevinah, nicméně nastřelil akorát Andreie Girotta. Moses Simon se od této sezony musí obejít bez kolegy Randala Kolo Muaniho a možná i proto mu to tolik nelepí, jak demonstroval ve 23. minutě při své nepřesné střele.

Hráčům obou celků nešlo upřít obětavost, jenže ta byla v rozporu s divácky atraktivní podívanou. Až ve 38. minutě vypadala hodně nadějně akce, v jejímž závěru to zkusil z hranice malého čtverce Muhammed Cham Saračević a díky jemné teči Samuela Moutoussamy skončil balon na levé tyči. Velké štěstí pro hosty, jejichž příznivce a příznivkyně mohl v závěru úvodního dějství potěšit Fabien Centonze, kdyby o metr nepřestřelil.

V 50. minutě se ujal exekuce přímého kopu Rakušan Muhammed Cham Saračević, jenž patří dlouhodobě k nejlepším hráčům svého klubu. Tentokrát ale minul. Trenéři obou týmů se pro první změny v základní sestavě rozhodly až čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby. Že by přinesly výrazné oživení útočné fáze, to se napsat nedá.

Že hrací plocha byla zřejmě zakletá, potvrdil v 84. minutě Florent Mollet, jenž spíše ze zoufalství poslal přímý kop z úctyhodné vzdálenosti pět metrů od brány. Saîf-Eddine Khaoui rozehrával na opačném pólu standardku z výhodnější pozice, leč taky nepřesně. Clermont tedy musí věřit, že proti Lille předvede v týdnu lepší výkon. To samé platí pro Nantes, byť na Stade de la Beaujoire přivítá Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele