22. kolo
05.02.2023 13:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monaco potvrdilo dobrou formu i na stadionu v Clermontu

Hráči AS stihli oba góly vsítit ještě během úvodní desetiminutovky. Nakonec jim stačily k celkově třináctému vítězství, kterým zároveň prodloužili sérii neporazitelnosti na sedm zápasů. Les Lanciers sice posedmé prohráli, přesto je třeba dále hledat největší adepty na sestup jinde.

Už ve 3. minutě získali hosté možnost rozehrát přímý kop z rohu pokutového území. Jeho exekuce se nakonec ujal Caio Henrique, jenž centr směřoval na malé vápno, kde Guillermo Maripán hlavičkoval do země, od které se kulatý předmět odrazil na místo určení - 0:1. Přesně za deset minut přibyla Pascalu Gastienovi na čele druhá vráska.

Při rychlém protiútoku do rozhozené obrany Takumi Minamino pobídnul na levé straně Alexandra Golovina, jenž se vyhnul obránci a nacentroval před bránu, kde Minamino sice míč nezasáhnul, avšak hlavička Breela Embola z bezprostřední blízkosti všechno jistila - 0:2. Pro švýcarského reprezentanta šlo o šestý zásah z posledních šesti utkání.

Po třetím zářezu zatoužil ještě během úvodní dvacetiminutovky Caio Henrique, avšak Mory Diaw s touto slabou střelou neměl větší problémy. Ve 28. minutě se o slovo opět přihlásil dvakrát zmiňovaný japonský štírek, jehož zakončení skončilo na boční síti. Mohamed Camara po půlhodině hry snížení neobstaral, protože o dobrý metr přestřelil. Ve zbývající pasáži už žádný pokus mezi tři tyče nešel.

Ve druhé půli si hosté spíše hlídali náskok, což se jim v podstatě dařilo bez nesnází. Tedy až do 88. minuty. Krátce poté, co byl gól Kevina Vollanda anulován pro ofsajd, pobídnul Yohann Magnin v šestnáctce kolegu Jima Allevinaha, který jen těsně minul levou tyč. V poslední nastavené minutě ještě musel na zem Nübel, takže Monaco posedmé v sezoně neinkasovalo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele