35. kolo
14.05.2023 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alexander Nübel (© AFP)

Ostře sledovaný duel mezi Monakem a Lille vítěze nepoznal

Zatímco v říjnu padlo ve vzájemném klání těchto soupeřů sedm branek, teď v květnu nepadla na Stade Louis II ani jedna. LOSC si i tak v tabulce o jednu příčku polepšilo a nadále ztrácí na knížecí klub z páté pozice pět bodů.

V úvodu zápasu byli před tradičně mizivou diváckou kulisou aktivnější domácí. První střelu si na konto připsal Takumi Minamino. Ke škodě své i celého svého týmu nemířil nejpřesněji. Nepříliš záživné otevírací dějství bylo na kvalitní pokusy velice skoupé. Platilo to i ten, který v jednačtyřicáté minutě vyprodukoval Angel Gomes.

Po změně stran si sáhnul na míč Lucas Chevalier, jelikož chytil nemastný neslaný přímý kop. Vanderson se nezdráhal - snad po vzoru svého krajana Daniho Alvese, který jimi byl proslulý - podnikat na pravé lajně útočné výpady. Po jednom takovém se dostal i ke střele, kterou si však za rámeček určitě nevystaví.

Zato Jonathan Bamba si v 69. minutě počínal velmi dobře, tedy až na samotné finále celé akce, kdy nechal vyniknout Alexandra Nübela. Výše zmiňovaný japonský reprezentant a účastník loňského mistrovství světa Takumi Minamino sice následně rozvlnil síť, jenže tahle trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Angel Gomes ukončil svůj pobyt na hrací ploše v 76. minutě, kdy z dobré pozice přestřelil. Hodně nepřesný byl také na opačném pólu Axel Disasi, zatímco Bamba si na domácí jedničku nepřišel ani po své hlavičce v 83. minutě. Ve zbývající fázi se nešlo zbavit dojmu, že si borci na hřišti především chtějí hlídat, aby se nedopustili zbytečné chyby, a tak se raději nepouštěli do žádných větších akcí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele