11. kolo
16.10.2022 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Oslabené Monaco vedení neudrželo, s Clermontem pouze remizovalo

V aktuální sezoně to vypadalo, že se v enklávě u Středozemního moře začínají pomalu rozpomínat na doby, kdy proháněli PSG na čele tabulky. Ročník 2016/2017 dokonce přinesl senzační titul. Philippe Clement se tvářil býti koučem, který zvládne to, co se kupříkladu Nikovi Kovačovi nepovedlo. Jenže k tomu bude nutné vyhrávat takovéto duely s papírově slabšími soupeři, ačkoli Les Lanciers zatím příliš nezaostávají.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 20 minut, když pocítili, že toto klání by pro ně mohlo skončit dobrým výsledkem. Tedy, nejvíce to pocítil Saïf-Eddine Khaoui, jemuž prošlápnul kotník Mohamed Camara, za což si od sudího Buqueta okamžitě vysloužil červenou kartu. Za deset minut Yohann Magnin nešikovně ve vlastní šestnáctce trefil Breela Embola.

Říká se, že faulovaný by neměl penaltu zahrávat. Švýcarský reprezentant Moryho Diawa nepřelstil, jenže dostal příležitost k dorážce, která už skončila v síti - 1:0. Ve 33. minutě měli hosté hned čtyři obří příležitosti k vyrovnání. Nejblíže k němu měl Muhammed Cham Saračević, jehož pokus byl tečován na tyč.

V 53. minutě poslal Magnin centr za obranu na svého výše zmíněného spoluhráče se sedmdesátkou na dresu. Alexander Nübel jej dokázal vychytat, jenže balon mu z dorážky napálil rovnou pod břevno Komnen Andrić - 1:1.

Khaoui to pak zkusil z dálky, leč neúspěšně. V 65. minutě hrubě chyboval monacký gólman. A mohl děkovat Netovi Borgesovi, že zakončoval nad.

V 77. minutě Neto Borges našel zcela volného Khaouiho, jenž kulatý předmět netrefil a za ním stojící Muhammed Cham Saračević pálil nad bránu. Následně musel Diaw zasahovat proti střele Ismaila Jacobse.

Aktivní Brazilec Neto Borges, který však s velkým fotbalem začínal v argentinské Boce Júniors, připravil v nataveném čase jako na zlatém podnose šanci pro Jodela Dossoua, jehož reflexivně vychytal Nübel. Jeho spohuráč Wissam Ben Yedder zůstal prakticky po celý zápas překvapivě neviditelný.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele