27. kolo
12.03.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mikkel Desler (© AFP)

Toulouse nachystalo Angers jednadvacátou porážku v sezoně

Do konce Ligue 1 sice stále zbývá jedenáct kol, avšak jelikož letos uvidíme čtyři sestupující, tváří se setrvání v soutěži pro SCO pomalu jako utopie. Na první nesestupovou pozici schází v tuto chvíli třináct bodů, což je při aktuální formě svěřenců Abdelazize Bouhazamy vskutku hodně. Zato TFC klidně můžou dál doufat, že se jim podaří dohrát ročník v horní polovině tabulky.

Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla prakticky žádný zaznamenáníhodný moment. Až po jejím konci se musel Maxime Dupé mít na pozoru před střílenou přihrávkou pětadvacetiletého Alžířana Farida El Melaliho. Záhy hlavičkoval Thijs Dalinga, bohužel pro hosty nad bránu, takže nerozhodný stav na ukazateli svítil dál.

Volej Pierricka Capelleho vypadal o poznání nadějněji, leč mezi tři tyče nedoputoval. El Melali zahrozil po půlhodině hry, avšak muž v rukavicích měl situaci jednoznačně pod kontrolou. Ve 36. minutě Paul Bernardoni výborně stačil vykopnout blízké zakončení Brechta Dejaegereho, nicméně do šaten odcházeli hráči posledního týmu tabulky přeci jen s jednogólovým mankem.

Při další akci totiž balon propadnul na pravou stranu vápna, kde si pro něj doběhnul Mikkel Desler a vyběhnuvšího gólmana zvládnul podstřelit - 0:1. V prvním poločase toho poloprázdné tribuny na Stade Raymond Kopa více neviděly. Ovšem několik sekund po startu toho druhého nezachytila defenziva dobrou kombinaci Toulouse, v jejímž závěru cílil Thijs Dallinga po zemi k levé tyči - 0:2.

Další minuty patřily spíše nefotbalovým záležitostem. Na ty znovu došlo až tehdy, co Zakaria Aboukhlal a Fares Chaïbi nedokázal dopravit míč na místo určení. Capelle při své další střele mířil dobře k pravé tyči, jenže tenhle záměr Dupé pochopil. V 68. minutě to vypadalo, že Rouault fauloval El Melaliho, avšak sudí Gaillouste po konzultaci s kolegou u videa nechal pokračovat ve hře. Při následném úprku o kousíček minul Souleymane Doumbia.

Ve finální desetiminutovce Bernardoni nejprve zneškodnil technický pokus Stijna Spieringse. Pak založil rychlý brejk, v jehož závěru selhal Farid El Melali. V nastaveném čase zlobil Amine Salama, jenže ani snížení nezařídil, protože poprvé těsně minul a podruhé jeho zakončení přeci jenom dokázal zkrotit Dupé.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele