5. kolo
31.08.2022 19:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Adrien Hunou (© AFP)

Nesmírně napínavý duel mezi Angers a Remeší skončil vítězstvím hostů

Po prvním poločase šli Óscarovi svěřenci do šaten s dvougólovým náskokem. Hned po snížení byl vyloučen Cajuste, ale ani to Les Rouges et Blancs nezastavilo. Podařilo se jim tedy bodovat ve třetím utkání v řadě, zatímco SCO zůstávají se dvěma bodíky předposlední.

V 11. minutě se odhodlal i individuální akci hostující Arber Zeneli, nicméně ve finále cílil vedle. Za osm minut to z větší dálky zkusil jeho spoluhráč Marshall Munetsi. Ani tentokrát Bernardoni zasahovat nemusel. Nepovedlo se mu to ani při další konfrontaci s rodákem ze Zimbabwe, která se už neobešla bez fatálních následků pro domácí, jelikož přízemní zakončení levačkou znamenalo vedení pro Remeš - 0:1.

Autor prvního zásahu tohoto klání byl při chuti a další pokus si na konto připsal ve 36. minutě, kdy chybělo málo k tomu, aby byl těsný náskok zdvojnásoben. To se podařilo až v nastaveném čase úvodního dějství Junyovi Itovi, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a tváří v tvář gólmanovi se nenechal rozhodit ani Camarovým postrčením - 0:2.

Teprve po změně stran ožili i hráči klubu ze Stade Raymond Kopa. Sadovi Thioubovi nepomohla ani teč jednoho z bránících borců. Následně centroval Souleyman Doumbia a Amine Salama orazítkoval hlavou břevno. V 57. minutě se do soupeřova vápna vydal Sofiane Boufal, pro což neměl pochopení Maxime Busi. Rozhodčí Pignard nařídil penaltu.

Její exekuce se ujal sám faulovaný. A nutno dodat, že měl i trochu štěstí, protože Patrick Pentz vystihnul směr - 1:2. Další minuty patřily Jens-Lysovi Cajustemu. Nejprve přinutil Paula Bernardoniho k vynikajícímu zákroku. Jenže v 65. minutě si ostře vyšlápnul na Azzedina Ounahiho, za což si vysloužil první žlutou kartu.

Ta druhá následovala už za 30 sekund po špatně načasovaném skluzu na bývalého hráče Slavie Abdallaha Simu. Početní výhoda byla využita prakticky okamžitě. Boufal rozehrál standardní situaci na Adriena Hunoua, který uklidil balon do sítě z hranice malého čtverce hlavou - 2:2. To už bylo moc na kouče Óscara, jenž vyfasoval červenou kartu. Jenže hned v 69 minutě sebou Folarin Balogun při kontaktu s Cédrikem Hountondjim plácnul na zem a na světě byla další "pětka".

Na starosti si ji vzal sám Balogun a měl štěstí, že muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 2:3. O odpověď se rovnou z přímého kopu pokusil Boufal, ale nemířil přesně. Na rozdíl od střídajícího Alexise Flipse, který po Balogunově pobídce mířil přesně k levé tyči - 2:4. Ihned poté se rozeběhlo nastavení, během kterého už skvadra Géralda Baticleho k neradosti svých příznivců nic nestihla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele