3. kolo
21.08.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Oslabené Angers na Brest nestačilo

Kdyby ve 34. minutě nemusel předčasně do šatny Halid Šabanović, s velkou pravděpodobností by SCO uhrálo lepší výsledek. Takhle poprvé v sezoně prohrálo. I proto, že Jérémy Le Douaron měl svůj den.

Čtyřiadvacetiletý útočník udeřil už v 10. minutě, když si naběhnul na bližší tyč a zblízka uklidil do sítě centr Youcefa Belailiho od rohového praporku - 0:1. Ve 27. minutě se v obrovské příležitosti ocitnul Mathias Pereira Lage, jenže nastřelil pouze muže v rukavicích. Šabanović pak předvedl brutální skluz, který měl rozhodčí Brisard z první ruky. Dlouho se proto nerozpakoval a bosenského fotbalistu vyloučil.

Už za 240 sekund hosté početní převahy využili. Mathias Pereira Lage centroval na malé vápno, kde Le Douaron napoprvé hlavou sice proti Bernardonimu neuspěl, ale dorážka všechno jistila - 0:2. Les Pirates byli nepřekvapivě aktivní i ve druhé půli. Belaili si nepotykal s přesností, leč mrzet ho to mohlo jenom krátkou chvíli, protože pětašedesátá minuta přinesla další změnu na ukazateli skóre.

Stejně jako v případě úvodního zásahu, také při tomto třetím centroval alžírský reprezentant od rohového praporku na malé vápno, kde se hlavou dokázal ukázkově prosadit Achraf Dali - 0:3. Tohle už vypadalo pro domácí hodně nepříjemně. Naštěstí hosté s vědomím solidního náskoku a výhody o jednoho hráče navíc trochu polevili v koncentraci.

Svěřenci kouče Baticleho se tudíž dočkali alespoň drobné korekce, kterou obstaral Sofiane Boufal, když se svou přízemní střelou k pravé tyči vytěžil maximum možného z dobré práce Amineho Salamy - 1:3. Autor poslední branky se na dostřel Bizotovi ocitnul ještě jednou. Nicméně i kdyby uspěl, na vyrovnání by patrně už nezbyl prostor.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele