21. kolo
01.02.2023 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Abdallah Sima a Thomas Mangani (© AFP)

Angers začalo slibně, ze tří bodů se však radují Korsičané

Už to vypadalo, že by Angers mohlo prolomit dlouhou sérii bez zisku bodu, ovšem v nastavení rozhodl o výhře Ajaccia El Idrissy. Les Scoïstes tak znovu ostrouhali, jejich situace v tabulce Ligue 1 by se dala označit za zoufalou.

Pro poslední SCO Angers je to další nepříjemná porážka, která ho přibližuje "sešupu" o soutěž níže. Navíc s přímým konkurentem, protože i Ajacciu patří po jedenadvaceti kolech sestupová příčka.

Přitom to ze začátku vůbec nevypadalo zle a už po třinácti minutách se prosadil bývalý Slavista Abdallah Sima. Senegalec dostal perfektní pas za obrannou řadu Ajaccia a naložil s ním tak, jako v dobách své největší slávy v pražském Edenu. Angers pak ale nepochopitelně přestalo hrát a soupeř se pokoušel o vyrovnání. Hned dvakrát přitom nebezpečně pálil Nouri. Ještě v prvním poločase zachránilo Les Scoïstes břevno a El Idrissyho pozdější střela se mezi tři tyče nevešla.

Ajaccio se přesvědčilo, že se proti Angers dá hrát, a v aktivitě pokračovalo i po změně stran, což přineslo své ovoce. V 65. minutě zalepil pas Moussa Soumano a s instinktem rozeného střelce chladnokrevně zakončil - 1:1.

To byl začátek konce domácích. O několik minut později uviděl za nesmyslný zákrok Souleyman Doumbia červenou kartu, a Angers tak šlo čtvrthodinu před koncem do oslabení. Cíl udržet remízu se však Angers nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce, protože Ajaccio rozhodlo o třech bodech až v nastaveném čase. V jeho čtvrté minutě Mounaïm El Idrissy využil sklepnutí před branku a z malého vápna poslal balón do sítě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Z úcty k obou týmům bych tohle nazval jako souboj zoufalců a pokud Angers nezaberou, tak podle mě na 99 % padají...tipuju 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele