18. kolo
11.01.2023 19:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Branco van den Boomen (© AFP)

Toulouse zakončilo nováčkovský dvojboj demolicí Auxerre. Rozhodla třígólová první půle

Nový rok zastihl fotbalisty Toulouse ve výborné formě, když si v 18. kole Ligue 1 po výhře 5:0 na hřišti Auxerre připsali už třetí soutěžní úspěch v řadě. Klíčem k tříbodovému zisku hostů byl první poločas, v němž skórovali hned třikrát. Rozhodující brankou se už ve čtvrté minutě prezentoval Farés Chaïbi. Les Violets tak po předchozím skalpu Ajaccia skolili i dalšího loňského účastníka druhé nejvyšší francouzské soutěže.

Do souboje nováčků mezi elitou vstupovalo z lepší pozice Toulouse. To se v Ligue 1 velmi slušně etablovalo i přes stále trvající absenci Rhyse Healeyho, který loni 20 brankami vystřílel svému celku postup. Sebevědomí do žil hostů vléval také pohled na vzájemné střety, jelikož vyhráli oba duely z minulé sezony. O březnovém úspěchu Le Tef na hřišti Auxerre dvěma přesnými zásahy rozhodl Branco van den Boomen.

Trvalo to pouhé čtyři minuty a právě nizozemský záložník si připsal asistenci na první branku zápasu. O tu se postaral hostující mladíček Chaïbi, jenž zkraje pokutového území vyslal nechytatelnou ránu do pravé šibenice. Toulouse mohlo navýšit vedení ve 28. minutě, nádherně načechraný centr z levé strany usměrnil hlavou k pravé tyči Stijn Spierings, zkušený brankář Benoit Costil ovšem předvedl exkluzivní zákrok a balon vyrazil na roh. Les Violets to ale příliš mrzet nemuselo, jelikož o pět minut později přidal druhý zásah Anthony Rouault. Mladý stoper si ve vápně zpracoval letící míč na prsa a ve skluzu je procpal za záda Costila. Hororový první poločas pro domácí dokončil ve 41. minutě proměněnou penaltou van den Boomen, jenž potrestal ruku bránícího hráče ve vápně.

Do druhé půle vstoupili Diplomaté o něco aktivněji, a to i díky dvojitému střídání. K velkým gólovým šancím ovšem herní převaha nevedla. Byly to naopak opět hosté, kteří mohli náskok ještě navýšit. Po hodině hry propadl míč na levou stranu pokutového území k Rafaelovi Rataovi, jenž ale střelou placírkou trefil dobře postaveného Costila. Bezmocný už však byl francouzský brankář v 75. minutě. Moussa Diarra poslal z levé strany přízemní přihrávku až na opačnou stranu hřiště, kde stál připravený náhradník Zakaria Aboukhlal, jenž umístil míč pod břevno. Na konečných 5:0 pak ještě v nastaveném čase upravil další hráč z lavičky Thijs Dallinga.

Toulouse tak na pětizápasové čekání na výhry zareagovalo už druhým tříbodovým ziskem v řadě. O další zabojuje 15. ledna v domácím duelu s Brestem, Auxerre se o den dříve představí na půdě Lens.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele