9. kolo
02.10.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Auxerre (© AFP)

Brestu k vítězství nad Auxerre nepomohla ani téměř celý poločas trvající početní převaha

Že se v letošním ročníku Ligue 1 rozmohl nekončící nešvar v podobě červených karet, potvrdila 52. minuta tohoto zápasu hraného na Stade l’Abbé-Deschamps. Hostům se sice zanedlouho podařilo skórovat, jenže v závěru potvrdili slabší formu a nechali si utéct vítězství. Ligový nováček si tedy udržel dvougólový náskok.

V 5. minutě se v nadějné pozici ocitnul Islam Slimani. Míč však na hranici malého čtverce poskakoval v jeho neprospěch. V minutě čtyřiadvacáté výborně v soupeřově šestnáctce zpracoval Lassine Sinayoko, jenže střele z otočky minula pravou tyč. Nuno Da Costa se vzápětí neocitnul v marné pozici. Bohužel pro fanoušky a fanynky Auxerre vyprodukoval jen slabé zakončení.

Ten samý hráč se během úvodního dějství dostal ke střele ještě jednou. Ani po ní se skóre neměnilo. Po změně stran stačilo Julianu Jeanvierovi pouhých sedm minut na to, aby po faulu na Jérémyho Le Douarona viděl druhou žlutou kartu. Hosté vycítili příležitost a dočkali se v 64. minutě. Balon se odrazil k Islamu Slimanimu, jenž z hranice vápna se štěstím prostřelil Costila - 0:1.

V 85. minutě došlo ve vápně Brestu k momentu, který rozhodčí Florent Batta po konzultaci s kolegou u videa vyhodnotil jako penaltový. Exekuce se sebevědomě ujal M’Baye Niang a přízemní střelou po své pravé ruce překonal Marca Bizota, jenž krátce předtím vyfasoval za protesty žlutou kartu - 1:1. Jednička ve službách domácího mančaftu musel v nastaveném čase ještě lapit pokus střídajícího Gaëtana Perrina.

AJA tedy nepochybně bylo po závěrečném hvizdu spokojenějším týmem. Osm bodů z devíti utkání představuje pro klub z regionu Burgundsko-Franche-Comté patrně očekávané číslo. Příště se představí na stadionu v Clermontu, kdežto skvadra Michela Der Zakariana, který si svou pozicí nemůže být zcela jistý, přivítá doma v dobré formě se prezentující Lorient.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele