38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Auxerre po porážce s Lens sestupuje, celek z Pas-de-Calais se natěsno vměstnal za PSG

Po roční anabázi se Auxerre poroučí zpátky do Ligue 2. O jeho sestupu rozhodlo až poslední kolo, v němž nezvládlo klíčovou bitvu s Lens, a protože Nantes v souběžně hraném střetnutí porazilo doma Angers, zaostal celek z Burgundska za záchranou o jediný bod. Hosté nakonec díky tomuto vítězství ztratili z druhé pozice na mistrovské PSG rovněž jeden jediný bodík.

Claude-Maurice se objevil již ve 4. minutě ve slušné šanci, oslavit gól každopádně mohl až v 19. minutě. Dobře zachytil rozehrávku ve středu pole, následně ho do běhu uvolnil Openda a poté se už, také po jednoduché kličce, kterou se zbavil obránce Jubala, v koncovce z vápna nezmýlil. Auxerre na nepříznivý vývoj reagovat nedokázalo, mohlo být přitom rádo, že ještě do přestávky neinkasovalo po možnostech Fulginiho ze 38. minuty a Opendy ze závěru první půle.

Vstup do druhého dějství pak možná definitivně předznamenal pád AJA o patro níže. Jen tři minuty po jeho zahájení si do středu pole naběhl Claude-Maurice na dlouhý pas od Thomassona, vyběhnuvší gólman Radu udělal hrubou chybu, když při snaze odkopnout míč do bezpečí netrefil, a tak jeho protivník zapsal druhý přesný zásah snadnou střelou do prázdné brány.

V 71. minutě se sice domácím podařilo snížit, brankář Leca si totiž ve snaze vyhodit balón z rukavic počínal tak nešikovně, až ho vlastně pouze předal protihráči Niangovi, situaci přitom nezachránil ani jeho spoluhráč Onana, a domácí náhradník posléze nepochopitelnou hrubici bez obtíží potrestal. Les Sang et Or ovšem stvrdili své vítězství o sedm minut později, to když jemný oblouček Sotocy usměrnil pod břevno hlavou Openda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Auxerre by mohlo překvapit... Lens už o nic nejde: mají jisté 2. místo, nehrají na domácím stadionu aby se pro fanoušky rozloučili výhrou.... Naopak Auxerre hraje absolutně o vše. Pokud vyhrají, pošlou do Ligue 2 Nantes s hvězdami jako Lafont, Blas, Sissoko, Simon... tipuji výhru Auxerre 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele