18. kolo
11.01.2023 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Marshall Munetsi (© AFP)

Reims si po pěti remízách v řadě odvezlo venkovní výhru. Rozhodl reprezentant Zimbabwe

Hráči Reims potvrdili velmi dobrou formu i v 18. kole nejvyšší francouzské soutěže, když na stadionu Ajaccia uspěli po výsledku 1:0. O vítězi utkání se rozhodlo již ve třetí minutě, kdy vsítil vítěznou branku Marshall Munetsi. Hosté tak neprohráli už 10. ligový duel v řadě a konečně také naplno bodovali na hřištích soupeřů, kde před tímto kláním remizovali v pěti po sobě jdoucích zápasech.

Pokud se Korsičané nechtěli vrátit do rozšířeného pásma sestupu, potřebovali začít předvádět lepší výkony, než v novoročním duelu s Toulouse. Na jeho hřišti totiž padli 0:2 a ani jednou nedokázali ohrozit brankáře soupeře. V cestě za třetím úspěchem na svém stadionu v řadě, což by se Ajacciu povedlo poprvé od roku 2005, stálo Reims vedené nejmladším trenérem v lize. William Still na lavičku usedl v polovině října a od té doby ani jednou neprohrál.

Fotbalisté Reims vlétli na svého soupeře zostra a už ve třetí minutě se mohli radovat ze vstřelené branky. Ta přišla po rohovém kopu, když si míč zpracoval Emmanuel Agbadou a se štěstím jej dostal před bránu. Tam stál připravený Munetsi, který dorážkou poslal hosty do vedení. Hosté se snažili po vstřeleném gólu pokračovat v konstruktivní rozehrávce. Aktivní presink Ajaccia jim to sice značně znepříjemňoval, i přesto se však klub z Remeše dostal ve 37. minutě do ještě jedné velké šance. Střelu Alexise Flipse ale na brankové čáře zblokoval jeden z bránících hráčů, a do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

Tým z Korsiky měl po dobrém vstupu do druhé půle v 51. minutě obrovskou příležitost na srovnání. Fernand Mayembo se ocitl nikým nehlídaný ve stoprocentní šanci, z voleje ovšem z bezprostřední blízkosti napálil pouze břevno. Pro domácí to však byla poslední velká šance v zápase, jelikož hráči v černých dresech si i díky několika střídáním pohlídali jednogólový náskok až do konce a za celý druhý poločas nedovolili Medvědům vystřelit mezi tři tyče.

Teprve 30letý kouč Still tak Reims i v osmém případě dovedl k ligovým bodům. Jeho svěřenci v dalším kole 15. ledna přivítají hráče Nice, Ajaccio se tentýž den představí v Monaku.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele