20. kolo
29.01.2023 17:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon uspěl na Korsice a vyšplhal zpět do horní poloviny tabulky

Les Gones neprožívají úplně dobré období, ale naštěstí se můžou spolehnout na formu Alexandra Lacazetta, jenž v součtu s pohárovým utkáním skóroval v posledních třech zápasech pětkrát. Co se Ajaccia týče, ztráta na první nesestupovou pozici zůstává navzdory třinácté porážce minimální.

Z časomíry neuteklo ani 120 sekund Mounaïm El Idrissy prověřil pozornost Anthonyho Lopese. V dalších minutách hráli více s balonem hosté, nicméně to byl domácí kapitán Vincent Marchetti, kdo dostal u šestnáctky překvapivě hodně prostoru, jenž využil jenom k zakončení, které směřovalo na připraveného brankáře.

Portugalská jednička ve službách někdejšího sedminásobného mistra Francie se vyznamenal i při další soupeřově akci, v jejímž závěru si poradil se snahami El Idrissyho. Pak už přišla řada na skvadru Laurenta Blanca. Bradley Barcola si narazil s Maxencem Caqueretem, načež přihrával před bránu, kde obrana zapomněla na Johanna Lepenanta, jenž zacílil placírkou pravé nohy neomylně k tyči - 0:1.

Autor první branky tohoto klání měl další možnost po půlhodině hry, jenže postrádal předchozí jistotu. Další šanci měli Lyonští po přímém kopu, který nasměroval Rayan Cherki nad. Vyrovnání se mohlo uskutečnit po akci, kterou vedl Mohammed Youssouf. Jeho přihrávku Bevic Moussiti-Oko v gólovou radost nepřetavil. Vzápětí musel předvést Lopes další povedený zákrok.

Jednička ve službách klubu z regionu Rhône-Alpes se proti stejnému protihráči musela činit znovu bezprostředně po změně stran. A nejen proti němu, jelikož šanci měl také Ismaël Diallo. Cherki si potom dvakrát nepotykal s přesností, nicméně mrzet ho to nemuselo, protože v 72. minutě přidal pojistku Lacazette.

Bývalý hráč Arsenalu měl před sebou mimořádně jednoduchou úlohu, když z jednoho metru doklepnul do prázdné Tagliaficovu přihrávku z levé strany - 0:2.

Jean Botué záhy nesnížil pouze proto, že Anthony Lopes měl svůj den. To samé se nedá tvrdit o Mounaïmu El Idrissym, který v dobré pozici zcela selhal. Při poslední střele dal Moussa Soumano míči opačnou rotaci, než by bývalo bylo zapotřebí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dirtyfoxx420

Bruh, vyhra super, beru vsema deseti, ale vyhra z ktere neni moc radosti, vykon nekterych individualit fajn, ale celkovy dojem z celeho Lyonu je jak z prumeru Ligue 2, mezihra desna, nepresne dlouhe nakopavane balony, pohyb bez mice nijaky, vsichni obsazeny, 1vs1 obcas vyslo, ale ten tym neni vubec kompaktni, vsechno se hraje tak nejak na nahodu a takhle se o Evropu fakt hrat neda. Uvidime co se stane v lete, ale jaro musime jeste pretrpet, koukat se na to moc neda.

Vyhra je fajn, ale z celkoveho dojmu, kdybych byl nesrany, tak to vic preju Ajaciu, sympaticky vykon..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele