16. kolo
28.12.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Youcef Belaïli (© AFP)

Krize Angers pokračuje, tentokrát nestačilo na Ajaccio

Korsický celek, který je rovněž výrazně namočený do boje o udržení, dokázal v domácím prostředí vyhrát podruhé za sebou. Naopak SCO naposledy bodovalo v září, kvůli čemuž nepřekvapivě zůstává na poslední příčce tabulky.

Stade François Coty viděl úvodní velkou příležitost hned ve 2 minutě. Mounaïm El Idrissy však zblízka cílil pouze do tyče. V 8. minutě to poté, co Benjamin Leroy jenom vyrážel k nohám Hunoua, vypadalo, že se hosté ujali vedení. Radost nového kouče Abdelazize Bouhazamy neměla dlouhého trvání, protože byl správně odpískán ofsajd.

Krátce před vypršením úvodní hodiny hry se proti Marchettimu skvěle vyznamenal Paul Bernardoni. V 18. minutě se nastřelené brankové konstrukce dočkali i hosté. Jmenovitě to byl Adrien Hunou, kdo muže v rukavicích sice přehodil, ale gól slavit znovu nemohl. Následně to po zemi k levé tyči zkoušel Youcef Belaïli a Bernardoni musel na zem.

Minisouboj obou borců se opakoval ve 34. minutě a skončil faulem v pokutovém území Angers. Verdikt potvrdil videorozhodčí, a tak mohl sám faulovaný Alžířan cílit po své levé ruce. Jednička mezi třemi tyčemi vystihla směr, leč bohužel pro svou družinu nedosáhla - 1:0. V nastaveném čase ještě střihnul nůžkami El Idrissy, nicméně skóre se už neměnilo.

Útočník s marockými předky to zkusil po změně stran zase, jenže mu scházela přesnost. V 53. minutě o sobě dal vědět i ex-slávistický Abdallah Sima, který ve vyložené šanci trefil pouze brankáře. Záhy Souleyman Doumbia pobídnul Hunoua, který zahodil i tuto příležitost.

Amine Salama si pak vylámal zuby na výborném Leroyovi. V závěru se k hlavičce dostal opět Sima a strážce svatyně Ajaccia vyrážel ke střídajícímu Thioubovi, jenž v těžké pozici mířil nad.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele