30. kolo
09.04.2023 15:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Birama Touré (© AFP)

Auxerre odváží z Korsiky všechny tři body

Není pochyb, že k úspěšnému návratu na pevninu pomohly hned dvě brzké trefy, které pojistila v závěru poločasu akce vedoucí k vlastnímu gólu. AJA se díky sedmému vítězství vyšplhalo nad sestupovou zónu, ve které Ajaccio s pouhými jednadvaceti body nadále tlí.

Jak uvedeno, z časomíry neodteklo ani 180 sekund a Christophe Pélissier se mohl na lavičce radovat. Birama Touré si na hranici šestnáctky míč levačkou zpracoval a pravačkou jej poslal neomylně k levé tyči - 0:1. Domácí po rozehrávce toužili po bleskové odpovědi, jenže si chytli do ofsajdové pasti, což se pro Auxerre ukázalo býti vodou na mlýn.

V 6. minutě totiž Nuno Da Costa hlavou uklidil za Leroyova záda centr Rayana Ravelosona - 0:2. Následující pasáž probíhala v poklidu. Až do 40. minuty, ve které se ke střele dostal Youssouf M’Changama a těsně minul. Náskok nenavýšil ani Kenji-Van Boto. Přesto byl při odchodu do šaten mezi oběma mančafty tříbrankový rozdíl.

Ránu Gaëtana Perrina vyrazil muž v rukavicích na roh. Ten byl rozehrán nakrátko. Perrin předvedl dobrou práci s balonem, který pak servíroval před bránu, kde smolně zasáhnul Mickaël Alphonse - 0:3. V ten moment Olivier Pantaloni na lavičce zřejmě začínal tušit, že pátá porážka v řadě jest asi nevyhnutelná.

O korekci se po hodině hry pokusil Mathieu Coutadeur, ale přestřelil. Jubal Júnior byl přesnější, leč Benjamina Leroye stejně nepřelstil. V 74. minutě mohl Alphonse odčinit svoje zaváhání, jaké vedlo ke třetímu gólu soupeře. Tváři v tvář Raduovi však selhal. Po něm pálil do břevna Mathias Autret. A více pozoruhodného aktéři na Stade François Coty o velikonoční nenadělili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele