1. kolo
08.08.2021 13:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kamal Deen Sulemana (© AFP)

Lens bylo nebezpečnější ve druhé půli, z Rennes ale tři body nepřivezlo

Loni se z postupu do evropských pohárů zaradovalo Rennes, které jako poslední z Ligue 1 uzmulo příčku zaručující tato privilegia, a právě Lens o jeden jediný bod nakonec muselo ostrouhat. Teď se oba celky střetly na úvod nové sezóny. A stejně vyrovnaně, jako probíhal jejich souboj o pohárovou Evropu v minulém ročníku, dopadlo vlastně i tohle střetnutí.

O všem podstatném se rozhodlo hned v úvodní dvacetiminutovce. Obě ekipy vsítily po jedné brance a na další se v následujícím průběhu utkání nezmohly. V 8. minutě se sice pokoušel změnit nerozhodné skóre Banza, jenže ze střední vzdálenosti napálil míč pouze vysoko na tribuny. Naopak na druhé straně se ve 14. minutě již Rennes dokázalo přece gólově prosadit.

Tait z vlastní polovině hřiště poslal přihrávku dopředu ke středové čáře, kde našel letní posilu Sulemanu, jenž přišel z dánského Nordsjaellandu za patnáct miliónů eur, ten rychle přeběhl až na hranici pokutového území, odkud svou pravačkou zamířil parádně ke vzdálenější tyčce. Jenže vedení domácím nevydrželo příliš dlouho. Vyrobili totiž obrovskou hrubici v defenzívě.

Obránce Aguerd tak dlouho váhal s rozehrávkou v šestnáctce v blízkosti svoji branky, až toho využil Banza, který pak stačil pohodlně nahrát na skórujícího Fofanu. V 59. minutě mohl přidat další přesný zásah Banza, vychytal ho ovšem brankář Gomis, dvakrát ještě zahrozil v rámci druhého poločasu Kakuta, ani on nicméně nezařídil výhru k radosti hostujícího týmu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele