13. kolo
07.11.2021 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Gaetan Laborde (© AFP)

Rennes si vedlo proti Lyonu parádně, slavilo zasloužené vítězství

Rennes předvedlo možná jeden ze svých nejlepších výkonů v této sezóně, Lyon doma smetlo zcela zaslouženě třígólovým rozdílem a je už opravdu na dostřel průběžnému druhému místu v tabulce. Olympique naopak ukázal vystoupení pod svá očekávání, hlavně v ofenzívě působil velmi mdle a před reprezentační přestávkou bude muset asi pořádně zpytovat své svědomí.

Domácí působili na hrací ploše aktivnějším a svěžejším dojmem už od úvodních pasáží tohoto utkání. V 8. minutě se zjevil v tutové pozici Terrier, kterému míč do prostoru před brankovým územím sklepl Tait, gólman Anthony Lopes ale vytasil proti svému soupeři perfektní zákrok. Tenhle nezdar nicméně SRFC z tempa nerozhodil. A i nadále pokračovalo v tvorbě možností.

Majer v 17. minutě unikl po pravé straně, následně vběhl do šestnáctky, kde se zbavil kličkou obránce Boatenga, přihrál pod sebe na Terriera, který prakticky mířil do prázdné brány, jenže střelu mu zastavil na brankové čáře bránící Dubois. Balón se ještě odrazil do cesty Labordeho, jehož dorážku, vlastně trochu nevědomky, vyrazil do zámezí vracející se Bruno Guimaraes.

Rennes bylo i v momentech následujících hladovější po finálním úspěchu, neustále musel být na pozoru Anthony Lopes, který zlikvidoval třeba další šanci Terriera nebo tu z 27. minuty od Labordeho. Přece se nakonec bretaňskému výběru zadařilo v koncovce v samém závěru první půle, právě Laborde využil Bourigeaudův pas z rohového čtvrtkruhu, a to přesnou hlavičkou.

Start do druhého dějství taktéž vyšel daleko lépe Les Rouge et Noir, kteří v 50. minutě svoje vedení navyšovali. Laborde svými nůžkami trefil pouze stopera Denayera, meruna se nicméně dostala k Traorému, jenž tvrdým zakončením propálil Anthonyho Lopese. Ten se u své tyče snažil situaci zachránit, na míč si sáhl, jenže při cestě do jeho brány ho jednoduše nezastavil.

V 76. minutě Rennes pojišťoval náskok Truffert šťastným obstřelem Anthonyho Lopese, byť byl zezadu dokonce sražen bekem Duboisem, v 83. minutě se domácí náhradník zapisoval na listinu šutérů i podruhé po přiťuknutí od Sulemany. Lyon pak stačil jenom kosmeticky upravit skóre, Lucas Paquetá proměnil penaltu, nařízenou za faul Aguerda ve vápně právě vůči němu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes vyhrál poslední 4 zápasy doma. Je zajímavé, že ten s nejnižším kurzem v 11. kole vyhráli jen o jeden gol. Ostatní 3 v poho o 2 a více, včetně PSG. Ve 14. kole je na ně ještě nižší kurz, než ve zmíněném 11. kole. Co nám předvedou hérečky???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele