17. kolo
05.12.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Angelo Fulgini (© AFP)

Angers využilo početní výhody a z Remeše odjíždí s plným bodovým ziskem

Vzájemné zápasy těchto dvou celků nikdy neměly jednoznačného favorita. Za současné konstelace se možná obecně přeci jen víc věřilo hostujícímu výběru, který se v uplynulých šestnácti kolech prezentoval stabilnějšími výkony. Šestá výhra se určitě počítá, zatímco Les Rouges et Blancs mají na kontě celkově stejný počet porážek.

Už v úvodní minutě nic složitě nevymýšlel Stéphane Bahoken a kulatý předmět prostě napálil Rajkovićovým směrem. Resp. ho chtěl napálit Rajkovićovým směrem, neboť ve finále mu chyběla přesnost. Na opačné straně střílel Azor Matusiwa a Danijel Petković musel zasahovat, byť se jednalo o vcelku rutinní zákrok.

V 8. minutě to vypadalo, že pozdější hrdina Angelo Fulgini zahrál ve vlastním vápn rukou, jenže zkušený sudí Johan Hamel žádné porušení pravidel neviděl. Gólman domácího celku pak hrubě chyboval v rozehrávce a mohl stokrát děkovat Bahokenovi, že tohle zaváhání nepotrestal. Ve 36. minutě došlo na velmi důležitý okamžik.

Valon Berisha podkopnul Sofiana Boufala a vyfasoval druhou žlutou kartu. Óscarových svěřenců tak bylo až do závěrečného hvizdu pouze deset. Za šedesát sekund málem potrestal vyloučení Fulgini, avšak hlavičkoval nad břevno. Při svém dalším zakončení si pětadvacetiletý rodák z Pobřeží slonoviny nepotykal s přesností.

Necelých 180 sekund po změně stran trefil Boufal ruku Matusiwy a navzdory protestům domácích fotbalistů se kopala penalta. Boufal mířil dostatečně k levé tyči, takže ho nemuselo trápit, že Predrag Rajković vystihnul směr - 0:1. V 56. minutě měl dobrou možnost na vyrovnání Hugo Ekitike. Gólmana Angers vyřadil ze hry, avšak cílil jenom do tyče.

"Pětky" se dočkali i domácí borci, protože Doumbia fauloval Thomase Foketa. Ekitike si věřil, jenže na Petkoviće nevyzrál. Sudí však nechal pokutový kop opakovat kvůli předčasnému vběhnutí hráčů SCO do vápna, o čemž by se dalo polemizovat. V každém případě exekutor zůstal stejný, což se znovu málem nevyplatilo. Gólman uhodnul směr, jenže malý kousek mu přeci jen chyběl - 1:1.

Nicméně v 75. minutě poslal Boufal výbornou přihrávku do vápna, kde z první po zemi k pravé tyči zakončoval Angelo Fulgini. A kdyby míč vůbec netrefil, všechno za ním jistil rovněž neobsazený Bahoken - 1:2. Sám asistent u vedoucího zásahu zkusil štěstí o pár minut později sám, leč skóre už se do závěrečného hvizdu neměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím zlehounka proti bookmakerovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezkusil jsem, dal jsem raději Marseille .

Reagovat
smazaný uživatel

Budiž mě jedinou utěchou , že v 17. kole prohráli 4 favoriti. Být to jen jeden jediný a mít ho na lupenu jako QPR, mohlo by se psát o umění .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele