18. kolo
11.12.2021 17:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Valere Germain (© AFP)

Série Brestu skončila, Montpellier zvítězil nečekaně vysoko

Vynikající série šesti výher v řadě Brestu skončila a trochu nečekaně se tak stalo před vlastním publikem. Montpellier zatížil konto Bizota čtyřmi zásahy a potvrdil tím pověst jednoho z nejméně vyzpytatelných celků Ligue 1.

Stade Brest se těšil vynikající formě a jeho namlsaní fanoušci věřili, že dokáže přidat sedmé vítězství v řadě. Brest před týdnem vyloupil Stade Vélodrome v Marseille, ale teď se potkal s Montpellierem, jehož výsledky je vždycky těžké predikovat.

Vstup do zápasu byl opatrnější z obou stran a první gólovka spatřila světlo světa až ve 25. minutě, kdy rána Mavididiho skončila na břevně! Pět minut před koncem prvního poločasu zase poslal balón vedle Steve Mounié, ale bez branek se do šaten nešlo. V nastaveném čase vykouzlil parádní centr Savanier a Elye Wahi hlavou poslal Montpellier do vedení! Bizot neměl šanci zasáhnout, navíc balón zapadl do sítě o tyč.

Brest nezvládl závěr prvního poločasu a nezvládl také začátek druhého dějství. Ve 47. minutě se na hranici šestnáctky opřel do balónu z první Stephy Mavididi a Montpellier už vedl o dva góly. Domácí museli na nepříznivý vývoj reagovat, ale do šance se nedostali a naopak po hodině hry soupeř zvyšoval už na rozdíl tří branek. Valére Germain sklepl šikovně balón na zadní tyč, kde Junior Sambia trefil odkrytou branku.

Bylo jasné, že úctyhodná série Brestu skončí. Střídající Cardona ještě mohl vykřesat naději, ale prostor tří tyčí netrefil. Montpellier kráčel pro tři body a Brest si tentokrát vypil kalich hořkosti až do úplného dna. Po další střele Valera Germaina k tyči se brankář Bizot jen nemohoucně ohlédl. Hosté zvítězili v Brestu vysoko 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele