26. kolo
27.02.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ibrahima Koné a Sambou Soumano (© AFP)

Lorient zužitkoval hodinu trvající přesilovku k premiérové venkovní výhře

Brest v posledních týdnech zvítězil v pěti ze sedmi domácích duelů Ligue 1, ve 26. kole ale prohrál s Lorientem 0:1. Svým spoluhráčům příliš nepomohl kapitán Brendan Chardonnet, který se nechal už ve 29. minutě vyloučit. Hosté výhody jednoho muže v poli využili po změně stran zásluhou střídajícího Ibrahimy Koného a konečně se dočkali premiérové letošní výhry na hřišti soupeře.

Lorientu se v Brestu dlouhodobě nedařilo, na západním cípu Bretaně padl v posledních pěti vzájemných duelech. Ve všech těchto kláních se domácí Piráti pyšnili vynikajícím startem, když pokaždé skórovali už v úvodní půlhodině. Achillovou patou hostů byla v letošní sezoně ofenziva, která byla s pouhými 20 vstřelenými brankami nejhorší v lize.

Také tentokrát přišel klíčový moment utkání už v prvních 30 minutách hry. Nejednalo se ovšem o vstřelenou branku, nýbrž o vyloučení domácího stopera Chardonneta. Ten na konci zmíněného časového úseku přistrčil Terema Moffiho řítícího se na bránu Brestu a zaslouženě předčasně opustil hřiště. To odstartovalo záplavu žlutých karet, v závěru první půle přišly hned čtyři, čistě fotbalového vzruchu se však diváci bohužel nedočkali.

Snaha Lorientu o využití početní převahy pokračovala po změně stran. Dařilo se mu sice více držet balon, ale gólové příležitosti nepřicházely. Nebezpečným pokusem se až v 66. minutě prezentoval střídající Sambou Soumano, míč se ale vytočil mimo tři tyče. Na trávník pak z lavičky zamířil Koné a tento tah se trenérovi nadmíru vydařil. Lednová posila se prosadila už po třech minutách na hřišti, svůj bleskový impuls předvedl tento žolík podruhé z posledních čtyř zápasů. V 73. minutě se dostal až před brankáře Marca Bizota a v pádu dostal míč do sítě. Jednogólové vedení Les Merlus bohatě stačilo a začali se soustředit spíše na jeho udržení, což se jim podařilo.

Lorient tak letos poprvé venku zvítězil a zapsal si velmi důležité body ve vyrovnaném boji o záchranu. O další zisk se bude snažit 4. března doma proti Lyonu. Brest o den později pojede do Lens.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele