4. kolo
29.08.2021 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Sanjin Prčič (© AFP)

Strasbourg proti Brestu naplno využil domácího prostředí

Racing se nenechal zaskočit brzkou odpovědí na svůj vedoucí gól a po výsledku 3:1 slavní úvodní letošní výhru. Les Pirates oproti tomu na první tříbodový zisk stále čekají. Po čtyřech kolech mají na kontě pouhé dva body.

Více než dvaadvacet tisíc diváků a divaček na Stade de la Meinau už ve 2. minutě sledovalo, kterak Marco Bizot likviduje dalekonosný pokus z kopačky Ludovica Ajorqueho. Po čtvrt hodině si míč našel Irvin Cardona, ale jeho zakončení postrádalo razanci. Hned poté se pokusil odpovědět Sanjin Pricić, kterému pro změnu scházela přesnost.

Následně šel Steve Mounié sám na brankáře, kterému ve finále udělal kličku. Bohužel pro svůj klub si nevšimnul, že se mezitím stihnul vrátit Anthony Caci, kterého tudíž stáhnul na zem. Tahle branka kvůli faulu tedy logicky nemohla platit. Ve 25. minutě přiběhnul do vápna Sanjin Prcić. U pravého rohu malého čtverce si balon zaseknul a chtěl jej naservírovat někam na úroveň penalty.

Po dvou šťastných odrazech se k němu ale kulatý předmět vrátil, a tak jej bez velkého přemýšlení jednoduše napálil do sítě. Ajorque si přitom připsal asistenci, ani nevěděl jak - 1:0. Jenže hned po rozehrávce prodloužil Mounié hlavou na Cardonu, který se rozhodnul pro střelu šajtlí pravé nohy. A protože Matz Sels nedosáhnul, ukázalo se toto rozhodnutí býti správným - 1:1.

Ve 34. minutě rozehráli svěřenci Juliena Stéphana akci, v jejímž závěru mířil Dimitri Liénard v dobré pozici nad. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten došlo ke klíčovému momentu tohoto klání. Kevin Gameiro už měl před sebou pouze Bizota, nicméně místo střely chtěl pobídnout Ajorqueho, před nímž zasahoval Jean-Kevin Duverne tak nešikovně, že z toho byl vlastní gól - 2:1.

Ve druhém dějství o sobě zprvu dával výrazně vědět Franck Honorat. Nejblíže k brance měla patrně jeho rána z nějakých pětadvaceti metrů, kterou nakonec dokázal Sels krýt. Při následném protiútoku spadnul Ludovic Ajorque ve vápně soupeře. Rozhodčí Romain Lissorgue však ze strany Mbocka žádné provinění proti pravidlům neviděl.

Poté bylo k vidění pár zblokovaných pokusů a jedna přihrávka, která málem zaskočila jedničku ve službách Brestu. V 84. minutě pobídnul Habib Diallo kamaráda Ajorqueho, který nadvakrát překonal Bizota. Na brankové čáře pro jistotu dorážel Adrien Thomasson, čímž byl odměněn za krvavé zranění z prvního poločasu - 3:1. V nastaveném čase pálil ještě Jérémy Le Douaron, nicméně brankář Strasbourgu už žádnou změnu skóre nedopustil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele