3. kolo
22.08.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

V rámci 3. kola Ligue 1 uhrály nejoblíbenější výsledek i Štrasburk s Troyes

Oba celky svoje úvodní dva duely prohrály. Pravda, oba už mají za sebou střetnutí s PSG. Nicméně tentokrát si věřily na plný bodový zisk. Blíže k němu měli hosté, jenže třináct minut před vypršením řádné hrací doby dovolili, aby Adrien Thomasson vyrovnal na konečných 1:1.

První velká příležitost byla na Stade de la Meinau k vidění už ve 3. minutě. Mama Balé střílel z voleje a Matz Sels se musel vytasit s vynikajícím zákrokem. Také další pokus měli na svědomí borci hájící barvy hostujícího výběru. Renaud Ripart poslal do vápna z levé strany přízemní centr, do kterého se ve skluzu položil Yoann Touzghar, leč domácí jednička opět čarovala.

V 11. minutě se do šance řítil Kevin Gameiro. Přestože mu očividně docházely síly, stihnul vystřelit, nicméně Gauthiera Gallona výrazněji nevystrašil. V 19. minutě si na výbornou Kouamého přihrávku za obranu naběhnul Touzghar a křižnou střelou poslal svůj tým do vedení - 0:1. Krátce poté zatoužil po vyrovnání Ludovic Ajorque, jenže protihráč s číslem 30 na zádech mu radost překazil.

Po půlhodině hry to po dlouhém nákopu do šestnáctky zkusil z první Lucas Perrin a Gallon musel opět vyrážet do bezpečí. V minutě pětatřicáté se do zakončení po rohu dostal střelec jediné branky, avšak tentokrát mířil pouze do míst, kde stál Sels. Vcelku výživná první půle tedy přinesla jenom jedinou trefu.

V 55. minutě se chtěl Julien Stéphan na lavičce užuž radovat z vyrovnání, ale videozáznam odhalil, že gólu předcházel ofsajd. V 76. minutě mířil těsně vedle Gameiro. Mrzet ho to nemuselo dlouho, jelikož Štrasburk zaznamenal gól už při následující akci. Gauthier Gallon sice skočil pod nohy Diallovi i Gameorovi, nicméně "ten třetí vzadu", v tomto případě Adrien Thomasson, už mohl uklízet do odkryté klece - 1:1. V nastaveném čase se ke střele propracoval ještě hostující Brandon Domingues, ovšem byla zblokována. Remíza tedy zřejmě zasloužená.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele