31. kolo
10.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bamba Dieng (© AFP)

Marseille rozhodla o svojí výhře nad Montpellierem už v úvodní dvacetiminutovce

Na Stade Vélodrome to mají hosté pouhých 170 kilometrů. Jenže proti domácím, kteří si dělají zálusk na konečnou druhou příčku, neodehráli nejlepší duel. To platí dvojnásob pro brankáře Jonase Omlina, který byl v závěru vyloučen. Klub ze Stade de la Mosson tak setrvá ve středu tabulky.

Na první gól čekalo více než 51 000 diváků a divaček jenom do 9. minuty. Ofsajdová past při Haritově přebírání míče nesklapla, takže mohl čtyřiadvacetiletý marocký reprezentant pelášit z pravé strany do vápna, kde servíroval Bambovi Diengovi, jenž uklízel do odkryté klece - 1:0. Autor gólu následně po kontaktu s Jordanem Ferrim upadnul ve vápně. Sudí si šel všechno prohlédnout k videu a poopravil svoje prvotní rozhodnutí.

Kopala se tedy penalta, kterou s přehledem proměnil Cengiz Ünder - 2:0. Úspěšný exekutor se do šance dostal i ve 39. minutě. Brankář Omlin se vyznamenal. Na druhé straně střílel Stephy Mavididi, ale Steve Mandanda stál přesně tam, kde stát měl. Po změně stran hrubě zaváhal Téji Savanier, když poslal balon ve vyložené šanci jenom do boční sítě.

Poté se zase dostal ke slovu Dieng. V úvodní desetiminutovce si počínal o poznání lépe. V závěrečné desetiminutovce nejprve prováhal ideální moment ke střele střídající Béni Makouana. Potom jednička ve službách MHSC likvidovala navštívenku od Payeta. Nicméně za necelých 100 sekund podkopla unikajícího Luise Henriqueho, za což si od rozhodčího Jérémyho Stinata prohlédla červenou kartu.

Naštěstí se zákrok odehrál mimo vápno. A naštěstí měl Olivier Dall’Oglio k dispozici ještě jedno střídání, takže do brány šel Dimitry Bertaud. V nastaveném čase sledoval, kterak z místa přestupku mířil Dimitri Payet těsně nad. Na opačném pólu našel hlavičkující Valére Germain pouze Mandandovy rukavice. OM tedy na druhé pozici udržují tříbodový náskok nad Stade Rennes, se kterým se střetnou v předposledním ligovém kole.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele