13. kolo
07.11.2021 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Marseille s Metami pouze remizovala

Domácí nedokázali najít recept na Alexandre Oukidju, přestože hráli čtyřicet minut v početní výhodě. Hosté navzdory bodovému zisku klesli v tabulce na poslední příčku.

Výběr Frédérica Antonettiho si na konto připsal první dobrou šanci zápasu. V 6. minutě vyslal Thomas Delainey nenápadnou přízemní křižnou střelu, která se zastavila až o pravou tyč. Následně dostal OM příležitost rozehrát přímý kop z dobré pozice. Nakonec pálil Luan Peres a nutno dodat, že mnoho nechybělo.

V jednadvacáté minutě došlo před bránou Marseille k odrazu, po kterém střílel Jemerson. Trefil však na brankové čáře stojícího spoluhráče Boubacara Kouyatého. Dorážku sice už nasměroval do sítě, jenže kvůli ofsajdu tahle trefa správně nemohla platit. Také další pokus patřil hráčům klubu přezdívanému Les Grenats.

Jmenovitě to byl Ibrahima Niané, jehož hlavička skončila těsně vedle tyče. Ve 34. minutě pelášil do soupeřovy šestnáctky opět Delaine a prakticky ze stejného prostoru, jako na začátku utkání, orazítkoval tyčku, byť tentokráte levou. Do poločasového hvizdu už byla k vidění vesměs pouze slabá a často navíc nepřesná zakončení.

Po změně stran skvěle posunul centr za sebe Dimitri Payet. Jenže Luise Henriqueho brankář výborně vychytal. Stejně si počínal i proti střele Luana Perese. V 56. minutě si stihnul právě Payet balon lehce předkopnout před dotírajícím Jemersonem, který jej následně nakopnul do holeně. Rozhodčí Brisard si šel celou situaci prohlédnout k videu a usoudil, že zákrok hostujícího obránce zasluhuje červenou kartu.

Nicméně Mety se nevzdaly a nadále podnikaly útočné výpady. Nicolas de Préville našel pouze gólmanovu náruč. Fabien Centonze si zase nevšimnul kolegy Sarra, jenž by zakončoval do prázdné, kdyby dostal přihrávku. Potom Oukidju nepřekonal Milik a po něm si na hostující jedničce vylámal zuby i Konrad de la Fuente.

Oba zmínění Sampaoliho svěřenci měli prsty v další šanci. Druhý jmenovaný se po nepřesvědčivém obranném zákroku propracoval k hlavičce, kterou skvěle vyškrábnul muž v rukavicích. V 87. minutě dobře umístil svou střelu de la Fuente, nicméně Oukidja byl u míče včas. V závěru desetiminutového nastavení měl i trochu štěstí, když William Saliba nepotrestal jeho zaváhání.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele